Περιβάλλον

Ολλανδία: Πτήση για Μεξικό επιστρέφει στο Άμστερνταμ λόγω έκρηξης ηφαιστείου - Βίντεο

Η πτήση KL685 της ολλανδικής αεροπορικής KLM από το Άμστερνταμ προς το Μεξικό επέστρεψε αναγκαστικά στην Ολλανδία, εξαιτίας ηφαιστειακής δραστηριότητας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον βρετανικό Independent, η πτήση KL685 της ολλανδικής αεροπορικής KLM απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ και είχε ήδη διασχίσει τον Ατλαντικό Ωκεανό, βρισκόμενο στο Νιου Μπρουνσγουικ του Καναδά, καθ’ οδόν για το Μέξικο Σίτι.

Όμως αναγκάστηκε να κάνει στροφή και να κατευθυνθεί πίσω στην Ολλανδία, λόγω ηφαιστειακής δραστηριότητας στον ηφαίστειο Popocatepetl, ακριβώς έξω από το Μέξικο Σίτι.

Αυτή η αλλαγή πορεία σήμαινε ότι οι επιβάτες είχαν περάσει 11 ώρες πτήσης, απλά, για να προσγειωθούν εκεί ακριβώς που ξεκίνησαν το ταξίδι τους.

Μέσα στο Boeing 747 υπήρχε επίσης κι ένα φορτίο με άλογα, κάτι που σήμαινε ότι το αεροσκάφος δεν μπορούσε να προσγειωθεί σε άλλο αεροδρόμιο, σύμφωνα με τον Independent.

«Εξαιτίας ηφαιστειακής έκρηξης στο Μεξικό, η πτήση KL685 Άμστερνταμ-Μέξικο Σίτι επέστρεψε στο αεροδρόμιο στο Άμστερνταμ, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου», ανέφερε εκπρόσωπος της KLM στη βρετανική εφημερίδα.

«Η πτήση προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Schiphol στις 2:30 π.μ., όπου οι επιβάτες αποβιβάστηκαν, για να επιβιβαστούν σε άλλη πτήση».

«Η προσγείωση σε άλλο αεροδρόμιο ήταν αδύνατη, εξαιτίας της βίζας των επιβατών κι επειδή υπήρχε ένα μεγάλο φορτίο αλόγων στο αεροπλάνο», ανέφερε ο εκπρόσωπος της KLM.

Δείτε τα βίντεο:

https://youtu.be/EiHY80hqky0

https://youtu.be/xz5urkkzwGY

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...