Κόσμος

Οι Η.Π.Α. αξιολογούν την πιθανότητα σύγκρουσης με το ρωσικό στρατό στη Συρία!

Η σύγκρουση των Αμερικανικών στρατιωτικών με Συριακές και Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία είναι απίθανο, δήλωσε στο RIA novosti ο πρώην διοικητής των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων της Κεντρικής διοίκησης των ΗΠΑ Αντιστράτηγος εν αποστρατεία Μάικλ Nagata.

Την Τετάρτη, εμφανίστηκαν αναφορές ότι μια φάλαγγα αμερικανικών στρατευμάτων πέρασε τα σύνορα Συρίας-Ιράκ και σταμάτησε κοντά σε αρκετές πετρελαϊκές εκτάσεις στη βορειοανατολική Συρία. Σύμφωνα με το Συριακό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Al-Ikhbariya, η φάλαγγα αποτελείται από 22 στρατιωτικά οχήματα και δύο φορτηγά που κινούνται καλυπτόμενα τον αέρα. Νωρίτερα, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε σχέδια για να κρατήσει 500-600 στρατεύματα στη Συρία.

«Η μόνη επιλογή η οποία μπορεί να είναι η σύγκρουση, είναι αν οι Σύριοι ή οι Ρώσοι ή κάποιος άλλος εκτός από το ISIS* αποφασίσει να επιτεθεί στους Αμερικανούς…

Η δηλωθείσα αποστολή (των Ηνωμένων Πολιτειών) εξακολουθεί να έχει ως στόχο την καταπολέμηση του ISIS.
Θα εκπλαγώ αν η αποστολή αντιμετωπίσει κάποιον άλλο στην περιοχή. Αλλά, όπως και αλλού, αυτοί (Αμερικανοί στρατιωτικοί-Ed.) έχουν το δικαίωμα της αυτοάμυνας σε περίπτωση επίθεσης «, δήλωσε ο Ναγκάτα.

Μιλώντας για το πιθανό χρονικό διάστημα που θα μείνει ο Αμερικανικός στρατός στη Συρία, ο πρώην διοικητής το βρήκε δύσκολο να πει πότε θα αποσυρθούν τα στρατεύματα. Κατά τη γνώμη του, στη Συρία, χάρη στη συνεργασία με την ομάδα των κουρδικών «δημοκρατικών δυνάμεων», το ISIS υπέστη σοβαρές ζημιές, αλλά δεν έχει ακόμη ηττηθεί.

«Τώρα αυτές οι σχέσεις (με τους Κούρδους) έχουν αποδυναμωθεί, και η Αμερικανική στρατιωτική παρουσία έχει μειωθεί. Πόσο καιρό θα χρειαστεί για να πολεμήσουμε τον ISIS; Τώρα θα διαρκέσει πολύ περισσότερο, «είπε.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, ο σχηματισμός μιας νέας κυβέρνησης στη Συρία είναι απίθανο να επηρεάσει τον αγώνα κατά του ISIS.

«Όποια και αν είναι η νέα συριακή κυβέρνηση, θα αντιμετωπίσει την απειλή του ISIS, διότι η ομάδα έχει σημαντική παρουσία στην επικράτειά της. Αυτό αποτελεί απειλή όχι μόνο για τη Συριακή κυβέρνηση, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή. Κατά τη γνώμη μου, ανεξάρτητα από το ποιος θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης, θα πρέπει να το πράξουν. Το αν αυτή η κυβέρνηση θα θεωρήσει χρήσιμη τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ δεν μπορεί να ειπωθεί μέχρι να μάθουμε ποιος θα ενταχθεί στη νέα κυβέρνηση», πιστεύει ο εμπειρογνώμονας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους διεξάγουν στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία και το Ιράκ κατά της τρομοκρατικής ομάδας ISIS, και στη Συρία λειτουργούν χωρίς την άδεια των αρχών της χώρας. Οι ΗΠΑ έχουν ήδη κηρύξει την καταστροφή του «τρομοκρατικού Χαλιφάτου» αλλά έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να παραμείνουν στη Συρία για να «αποτρέψουν την αναζωπύρωση» και να «προστατεύσουν τις πετρελαιοπηγές». Ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump ταυτόχρονα ορίζει ότι τα κονδύλια από την παραγωγή πετρελαίου πηγαίνουν σε κουρδικές πολιτοφυλακές, οι οποίες είναι οι Αμερικανοί σύμμαχοι στην περιοχή.

Περίπου το 90% της συριακής παραγωγής πετρελαίου επικεντρώνεται στην ανατολική όχθη του Ευφράτη. Στις αρχές Νοεμβρίου, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu ανέφερε ότι το προσωπικό του αμερικανικού στρατού ξανάρχισε να περιπολεί τη ζώνη των 40 χιλιομέτρων μεταξύ των περιοχών Rumeilan και Kahtania κοντά στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας. Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Πενταγώνου Mark Esper , δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προστατεύσουν τα πετρελαϊκά πεδία στη Συρία και θα ανταποκριθούν με βία σε προσπάθειες να τα καταλάβουν.

Ο ρωσικός στρατός βρίσκεται στη Συρία από το 2015, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης της χώρας για την καταπολέμηση τρομοκρατικών ομάδων.

* Τρομοκρατική οργάνωση απαγορευμένη στη Ρωσία.
ria.ru
tokoutsavaki

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ