Κόσμος

Οικο-φασισμός: Η κλιματική συζήτηση παίρνει βίαιες διαστάσεις - Οι ομοιότητες των Αντιφά με τους Ναζί

Ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο γάιδαρος λέει ο θυμόσοφος λαός μας.

Ήταν λοιπόν στραβό το κλίμα με την συζήτηση για το ..κλίμα, τό έφαγε και ο γάιδαρος με τους γνωστούς-αγνώστους να καπηλεύονται τις κινητοποιήσεις και να τους δίνουν βίαιη μορφή!

Πρόσφατα, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για το Κλίμα και την Ενέργεια πραγματοποίησε το ετήσιο συνέδριο στη Γερμανία, με περισσότερους από 200 συμμετέχοντες. Ωστόσο, φέτος, η οργάνωση συναντήθηκε κρυφά από την Ανοικτή Αντικατασταλτική Κλιματική Διαμαρτυρία, που συνδέεται με την αριστερή ομάδα Αντιφα.

Ο στόχος των διαδηλωτών ήταν να διακόψουν τη συζήτηση για το κλίμα μέσω παρενόχλησης, εκφοβισμού, διαταραχής και βίας. Οι Αμερικανοί είναι εξοικειωμένοι με τις βίαιες τάσεις των Antifa, αλλά η γερμανικές Αντιφα ομάδες είναι ακόμα πιο ριζοσπαστικός και για πολλούς αναλυτές "αντηχεί ο τρόμος από τη δεκαετία του '20 έως του '30". Αυτό το έτος, λοιπόν, οι επιστήμονες του κλίματος έπρεπε να πραγματοποιήσουν τη διάσκεψη σε μια μυστική τοποθεσία γιατί οι οικοφασιστές ήθελαν να εμποδίσουν το ακροατήριο να ακούσει ομιλίες με τίτλους όπως "Η πραγματική κατάσταση του Μεγάλου Barrier Reef", "Η επίδραση των αερίων του θερμοκηπίου στην έρευνα του κλίματος", και "Ποιος είναι ο ρόλος που ο ήλιος παίζει στην αλλαγή του κλίματος" που παρουσιάστηκαν από κορυφαίους επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Αυτή η συζευξη αριστεριστών και περιβαλλοντισμού δεν είναι νέα. Οι εθνικοσοσιαλιστές στη Γερμανία ήταν πρωτοπόροι στη χορτοφαγία, τα οικολογικά τρόφιμα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την καλή διαβίωση των ζώων.

Στις 28 Αυγούστου 1933, ο Hermann Göring ανακοίνωσε σε μια ραδιοφωνική ομιλία ότι:

"Η απόλυτη και μόνιμη απαγόρευση της ζωοτομίας δεν είναι μόνο ένας απαραίτητος νόμος για την προστασία των ζώων και για να δείχνει συμπάθεια με τον πόνο τους, αλλά είναι και ο νόμος για την ίδια την ανθρωπότητα ... Ως εκ τούτου, ανακοίνωσα την άμεση απαγόρευση της ζωοτομής και έκανα την πρακτική αυτή αξιόποινη πράξη στην Πρωσία. Μέχρις ότου εκδοθεί η τιμωρία, ο ένοχος θα κλείνεται σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. "

Η βαθιά δέσμευση του Τρίτου Ράιχ στον ολοκληρωτικό περιβαλλοντισμό παρουσιάζεται λεπτομερώς στον οικοφασισμό σύμφωνα με τον καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Marquette Dr. Peter Staudenmeier.

Μετά την ήττα της Γερμανίας στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, ο περιβαλλοντισμός προσεγγίστηκε από άλλους σοσιαλιστές, πρώτα στη δεκαετία του 1960 και στη συνέχεια στη δεκαετία του 1990. Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, απογοητευμένοι κομμουνιστές σε αναζήτηση μιας νέας αριστερής ιδεολογίας έγιναν ακτιβιστές του κλίματος. Τώρα, 30 χρόνια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, η σοβιετική αποτυχία έχει ξεχαστεί και κατασταλεί και μια νέα γενιά νεολαίας ε άγνοια αγκαλιάζει ανοιχτά τον κομμουνισμό και τον οικοφασισμό.

Στις  μέρες του τέλους της δεκαετίας του 1990 υπήρξε ακόμα μια έντονη κλιματική συζήτηση και καθώς αυξανόταν η επίδραση του οικοφασισμού. Τώρα βλέπουμε ότι η συζήτηση εγκαταλείπεται εντελώς με την προώθηση απροσδιόριστων απειλών βίας.

Σήμερα, όλοι όσοι διαφωνούν με τη ριζοσπαστική αριστερά χαρακτηρίζονται ως ρατσιστές, μισογυνιστές, ομοφοβικοί, ισλαμοφοβικοί και τρανσφοβικοί. Ακόμη και οι επιστήμονες του κλίματος, που είναι σκεπτικοί για την καταστροφική υπερθέρμανση του πλανήτη, έχουν την ίδια μεταχείριση.

Ποιος είναι ο επόμενος?

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...