Πολιτική

Ξεσάλωσε το twitter με την επική γκάφα Τσίπρα: Στην κατοχή ακούγαμε Deutsche Welle (βίντεο)


Ο Αλέξης Τσίπρας για ακόμη μία φορά έδωσε την δυνατότητα στους χρήστες του twitter να ξεσαλώνουν μετά τη νέα λεκτική γκάφα που υπέπεσε.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμού Open και αναφερόμενος  στο δημοσίευμα των Financial Times για τροπολογία του Ποινικού Κώδικα, το οποίο αφορά το «ξεπάγωμα» περιουσιακών στοιχείων των υπόπτων για ξέπλυμα χρήματος τόνισε: «Θα ζητούσα από τους δημοσιογράφους ονοματεπώνυμα (σ.σ. για το ποιους ευνοεί η τροπολογία), όχι να περιμένουμε από τους Financial Times λες και είμαστε στην περίοδο της Κατοχής και βάζουμε Deutsche Welle για να ενημερωνόμαστε».

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να συμβεί από την στιγμή που η Deutsche Welle δεν υπήρχε τότε, καθώς άρχισε να εκπέμπει το 1953 και ακόμη περισσότερο επειδή είναι γερμανικό μέσο.

Οπως ήταν φυσικό τα σχόλια στο twitter έπεσαν βροχή:
https://twitter.com/omadaalithias/status/1196878971817865217?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Marka149133376/status/1196853655376453637?ref_src=twsrc%5Etfw

Για την ιστορία: Η Deutsche Welle ξεκίνησε στις 3 Μαΐου 1953 με τη μετάδοση μιας προσφώνησης από τον τότε πρόεδρο της Γερμανίας Τέοντορ Χόις. Στις 11 Ιουνίου του 1953, ο σταθμός υπέγραψε συμφωνία με το ARD που όριζε την ευθύνη του δεύτερου για τη Deutsche Welle.

Το 1960 έγινε ανεξάρτητο δημόσιο σώμα, ενώ το 1962 έγινε μέλος του ARD. Το 1964 άρχισε να εκπέμπει στα ελληνικά. Με τη Γερμανική επανένωση το 1990, το Radio Berlin International της Ανατολικής Γερμανίας έπαψε να υπάρχει και, έτσι, πολλοί υπάλληλοί του πήγαν να εργαστούν στη Deutsche Welle. Το 1992 ξεκίνησε να προβάλλεται και ο τηλεοπτικός σταθμός, αντικαθιστώντας την τότε RIAS-TV που ξεκίνησε το 1988.

Το κανάλι προβάλλεται και στην Ελλάδα, από την ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ στα Αγγλικά. Επίσης, κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας της 21 Απριλίου, η ελληνική εκπομπή του ραδιοφώνου στα βραχέα, ήταν μια σημαντική πηγή ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών για θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, καθώς και βήμα των αντιπάλων της Χούντας, μια και στην Ελλάδα υπήρχε αυστηρή λογοκρισία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...