Οικονομία

Ξεκινά η «μάχη» με την ΕΚΤ για το ΑΕΠ: Όλες οι προβλέψεις για την ανάπτυξη το 2020

Οι τελικές προβλέψεις της ΕΚΤ για το ΑΕΠ και τους ρυθμούς ανάπτυξης της Ελλάδας, το 2020, είναι κάθε άλλο πέρα από μια απλή υπόθεση.

Αυτό επιβεβαίωσε και ο Κεντρικός τραπεζίτης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έχει επιδοθεί σε ένα… μπρα-ντε-φερ με τους τεχνοκράτες της ΕΚΤ για το ΑΕΠ της Ελλάδας. Άπαντες -Θεσμοί, οργανισμοί, αναλυτές- λίγο ως πολύ συμφωνούν ότι η φετινή επίδοση, τουλάχιστον στο πρώτο εξάμηνο, διέψευσε τις προσδοκίες για επέκταση πέρα και πάνω από το περσινό 1,9%.

Συμφωνούν, επίσης, ότι μετά τη ψυχρολουσία του 1,5%, η βελτίωση κάποιων δεικτών από το καλοκαίρι και μετά, μπορεί τουλάχιστον να κρατήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 2%. Οι διαφορές γίνονται χαώδεις όταν φτάνει, όμως, η συζήτηση στη δυναμική του 2020.

Όλες οι προβλέψεις για το ΑΕΠ και τους ρυθμούς ανάπτυξης

Αφήνοντας κανείς στην άκρη τις συντηρητικές εκτιμήσεις επενδυτικών τραπεζών και αναλυτών για ρυθμούς ανάπτυξης περίπου στα επίπεδα του 2019 και του 2018, δηλαδή κάτω από το 2%, διαπιστώνει κανείς ότι η απόσταση από τις παραδοχές του υπουργείου Οικονομικών είναι τουλάχιστον μισή ποσοστιαία μονάδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...