Κόσμος

Ξεκινά η ιστορική επίσκεψη του Ισπανού βασιλιά στην Κούβα

Ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας ξεκινά σήμερα την επίσκεψή του στην Κούβα, την πρώτη στην ιστορία που πραγματοποιεί Ισπανός μονάρχης στη νησιωτική χώρα. Θα καταθέσει λουλούδια στο μνημείο του Χοσέ Μάρτι στην Αβάνα, ένα σύμβολο του απελευθερωτικού αγώνα των Κουβανών έναντι της ισπανικής κυριαρχίας.

Ο Φίλιππος και η σύζυγός του, Βασίλισσα Λετίθια, έφτασαν χθες το βράδυ για μία τριήμερη επίσκεψη στην Κούβα, που υπογραμμίζει την επαναπροσέγγιση των δύο χωρών παρά τις προσπάθειες των ΗΠΑ να απομονώσουν την κουβανική κομμουνιστική κυβέρνηση.

Η επίσκεψη του βασιλικού ζευγαριού προγραμματίστηκε έτσι ώστε να μπορούν να πάρουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 500 χρόνια από τη ίδρυση της κουβανικής πρωτεύουσας. H Αβάνα ήταν κάποτε μια από τις πιο σημαντικές πόλεις της ισπανικής αυτοκρατορίας, καθώς διέθετε το λιμάνι που φιλοξενούσε τον πολύτιμο στόλο της.

Ορισμένοι Ιπσανοί πολιτικοί και Κουβανοί αντιφρονούντες άσκησαν κριτική στην επίσκεψη, λέγοντας ότι νομιμοποιεί το μονοκομματικό καθεστώς σε μια εποχή αυξημένης οικονομικής πίεσης. Πολλοί ντόπιοι, ωστόσο, είναι ικανοποιημένοι με αυτό που εκλαμβάνουν ως στήριξη προς τον κουβανικό λαό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...