Κόσμος

Ξεκίνησε το εξπρές του ολέθρου! Η Τουρκία στέλνει τζιχαντιστές στην Ευρώπη

Είχε προειδοποιήσει πριν από λίγες μέρες και τώρα κάνει την απειλή πράξη!! Η Τουρκία δήλωσε σήμερα  ότι έχει αρχίσει να αποστέλλει ξένους τζιχαντιστές στις χώρες καταγωγής τους, με έναν Αμερικανό ήδη απελαθέντα και περισσότερους από 20 Ευρωπαίους στη διαδικασία της απέλασης.

Ένας "ξένος μαχητής τρομοκρατίας" από τις ΗΠΑ απελάθηκε νωρίς τη Δευτέρα, ενώ άλλοι δύο - από τη Γερμανία και τη Δανία - θα απελαθούν αργότερα την ίδια μέρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Ισμαήλ Κατάκλι, στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Επτά ακόμη Γερμανοί θα απελαθούν την Πέμπτη, πρόσθεσε, ενώ 11 Γάλλοι πολίτες, δύο Ιρλανδοί και τουλάχιστον δύο ακόμη Γερμανοί θα πάρουν σειρά.

Η Τουρκία έχει επικρίνει τις δυτικές χώρες επειδή αρνήθηκαν να επαναπατρίσουν τους πολίτες τους που έφυγαν για να ενταχθούν στον ISIS στη Συρία και στο Ιράκ, και σε κάποιους από αυτούς αφαιρούν την ιθαγένειά τους. Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόυλου δήλωσε "Δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε να ξεφύγετε από αυτό, θα τους στείλουμε πίσω σε εσάς, θα ασχοληθείτε με αυτούς όπως θέλετε",

Δεν ήταν σαφές εάν όλοι όσοι απελάθηκαν αυτή την εβδομάδα συνελήφθησαν στη Συρία ή στο τουρκικό έδαφος.

Η Τουρκία έχει στείλει συχνά πίσω συλληφθέντες τζιχαντιστές τα τελευταία χρόνια, αλλά πρόσφατα αύξησε την πίεση στην Ευρώπη για να αναλάβει την ευθύνη για το πρόβλημα. Μετά την επίθεσή του τον περασμένο μήνα στη βόρεια Συρία ενάντια σε Κούρδους μαχητές που κρατούσαν χιλιάδες μαχητές του ISIS και τις οικογένειές τους η Τουρκία δήλωσε ότι θα πάρει τον έλεγχο των συλληφθέντων σε περιοχές που κατασχέθηκαν από κουρδικές ομάδες, αλλά ζήτησε μεγαλύτερη βοήθεια από την Ευρώπη.

Ωστόσο, παραμένει ασαφές εάν η Τουρκία θα μπορέσει να επαναπατρίσει όσους έχασαν την ιθαγένειά τους. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μια γαλλική πηγή του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στην AFP ότι ύποπτοι τζιχαντιστές συχνά επαναπατρίστηκαν στη Γαλλία βάσει συμφωνίας του 2014 με την Τουρκία και ότι το σύστημα λειτουργούσε καλά. "Οι τζιχαντιστές και οι οικογένειές τους στέλνονται τακτικά στη Γαλλία και τις περισσότερες φορές συλλαμβάνονται  κρυφά όταν κατέβουν από το αεροπλάνο. Τα νέα δεν δημοσιεύονται ή απελευθερώνονται πολύ αργότερα ", ανέφερε η πηγή.

Παρόλο που η Σύμβαση της Νέας Υόρκης του 1961 κατέστησε παράνομη την αποφυλάκιση ατόμων, αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας, δεν την έχουν επικυρώσει και πρόσφατες υποθέσεις προκάλεσαν παρατεταμένες νομικές μάχες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...