Περιβάλλον

Νότια Κορέα: Κοκκίνισε ποταμός από το αίμα σφαγμένων χοίρων (εικόνες)

Σύμφωνα με το κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, αξιωματούχοι στο νομό Yeoncheon είχαν σκοτώσει 47.000 χοίρους σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την εξάπλωση της γρίπης και προετοιμαζόταν να θάψουν τις σορούς.

Κόκκινο βάφτηκε το χρώμα ενός ποταμού στη Νότια Κορέα, από το αίμα εκατοντάδων σφαγμένων γουρουνιών, ενισχύοντας τις ανησυχίες γύρω από την ασιατική γρίπη των χοίρων (ASF) που ταλαιπωρεί την ευρύτερη περιοχή.

Μια τοπική περιβαλλοντική ομάδα κοινοποίησε φωτογραφίες από έναν παραπόταμο του ποταμού Imjin, κοντά στα σύνορα με τη Βόρειο Κορέα, έπειτα από την ολοκλήρωση μιας επιχείρησης σφαγής και απόρριψης των σφάγιων χοίρων.

Σύμφωνα με το κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, αξιωματούχοι στο νομό Yeoncheon είχαν σκοτώσει 47.000 χοίρους σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την εξάπλωση της γρίπης και προετοιμαζόταν να θάψουν τις σορούς την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Μια καθυστέρηση στην παραγωγή πλαστικών δοχείων που θα χρησιμοποιούνταν για τις ταφές, όμως, σήμαινε ότι τα σώματα των ζώων είχαν παραμείνει εκτεθειμένα στο πίσω μέρος των φορτηγών που τα μετέφεραν, εντός του χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων σε συνοριακή στρατιωτική εγκατάσταση.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι έντονες βροχοπτώσεις, είχαν σαν αποτέλεσμα να διαρρεύσει το αίμα από τα σφάγια σε ρέματα της γύρω περιοχής και να προκύψουν, έτσι, οι εικόνες με το «κόκκινο» ποτάμι που κυκλοφόρησαν.

Το υπουργείο Γεωργίας της Νότιας Κορέας έσπευσε να κατευνάσει τις ανησυχίες για πιθανή μετάδοση της μόλυνσης από το αίμα των χοίρων, καθώς ο νομός Yeoncheon συγκαταλέγεται στις περιοχές που έχουν επιβεβαιώσει περιπτώσεις ASF, μετά την έναρξη της επιδημίας, στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, επικεφαλής ΜΚΟ σημείωσε ότι το περιστατικό προκάλεσε ανησυχία σε «πολλούς ανθρώπους που ζουν στην περιοχή», ενώ πρόσθεσε ότι οι ντόπιοι αγρότες δεν ήταν σε θέση να εργαστούν λόγω της «αφόρητης οσμής».

Η Νότια Κορέα έχει προχωρήσει στη σφαγή περισσότερων των 380.000 χοίρων από τότε που ανέφερε τα πρώτα κρούσματα γρίπης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ