Μέση Ανατολή

Νετανιάχου προς Παλαιστίνιους: Σταματήστε τις επιθέσεις, διαφορετικά θα δεχθείτε και άλλα πλήγματα


«Σταματήστε τις επιθέσεις σας, διαφορετικά θα δεχθείτε και άλλα πλήγματα», προειδοποίησε την Τετάρτη ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου τον Ισλαμικό Τζιχάντ, το ένοπλο παλαιστινιακό κίνημα που εκτοξεύει από χθες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ μετά τον φόνο ενός διοικητή του από τον ισραηλινό στρατό.

Ο Νετανιάχου έκανε τη δήλωση αυτή κατά την έναρξη της συνεδρίασης του «συμβουλίου ασφαλείας» του Ισραήλ και την ώρα που οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εντείνουν τα πλήγματά τους εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Τζιχάντ.

«Είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε και να υπερασπιστούμε τη χώρα μας και αν πιστεύουν ότι οι ρουκέτες θα μας αποδυναμώσουν ή θα μας κάνουν να χάσουμε την αποφασιστικότητά μας, κάνουν λάθος», τόνισε ο Νετανιάχου.

«Οπότε έχουν μία μόνο επιλογή: να σταματήσουν τις επιθέσεις αυτές ή να δέχονται ολοένα και περισσότερα πλήγματα. Είναι δική τους επιλογή», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διευκρινίζοντας ότι το Ισραήλ δεν επιθυμεί την κλιμάκωση, ο Νετανιάχου επεσήμανε επίσης ότι ο στρατός «θα απαντήσει σε κάθε επίθεση με μια ακόμη πιο θανατηφόρα επίθεση».

Τουλάχιστον 8 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας από τις ισραηλινές επιδρομές. Ο συνολικός αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από χθες ανέρχεται σε 18, περιλαμβανομένου του διοικητή του Ισλαμικού Τζιχάντ και της συζύγου του που σκοτώθηκαν σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ