Κόσμος

Ερντογάν: "Στηρίξτε μας αλλιώς θα ανοίξουμε τις πόρτες στους πρόσφυγες"

Τη στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος εξαπολύει νέες απειλές κατά της Ευρώπης για το μεταναστευτικό προσπαθώντας να βγάλει περισσότερα κέρδη από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, γνωστός για την αντιμεταναστευτική του ρητορική, χαιρέτισε στρατιωτικά τον Ρ.Τ. Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε και πάλι σήμερα ότι «θα ανοίξει τις πόρτες» προς την Ευρώπη για τους Σύρους πρόσφυγες αν οι Βρυξέλλες δεν στηρίξουν την Άγκυρα, τονίζοντας ότι η χώρα του δεν μπορεί να φέρει μόνη της το βάρος αυτό.

«Με ή χωρίς στήριξη, θα συνεχίσουμε να υποδεχόμαστε τους φιλοξενούμενούς μας, όμως μέχρι ενός σημείου (…) Αν διαπιστώσουμε ότι αυτό δεν λειτουργεί, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να ανοίξουμε τις πόρτες» προς την Ευρώπη, είπε ο Ερντογάν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βουδαπέστη με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

Η Τουρκία σχεδιάζει να δημιουργήσει μια «ζώνη ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία όπου λέει ότι μπορούν να εγκατασταθούν έως και 2 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες αφού εκκαθαριστεί η περιοχή από τους Κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν είχε συνομιλίες με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν, κατά την επίσκεψή του στην Ουγγαρία.

Όπως σημειώνουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ούγγρος πρωθυπουργός ανταπέδωσε άμεσα τον στρατιωτικό χαιρετισμό του Τούρκου προέδρου, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης σε υπαίθριο χώρο.

Υπάρχει  βίντεο της Γενί Σαφάκ, το οποίο δείχνει τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας να ανταποκρίνεται στρατιωτικά, προβάλλεται από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...