Πολιτική

Νέα δημοσκόπηση: Ανοίγει κι άλλο η ψαλίδα της διαφοράς - Μπροστά η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Τα ποσοστά των κομμάτων

Όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε, το 68,2% δηλώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «καλύτερος πρωθυπουργός από ό,τι περιμέναμε», ενώ το 81,4% ότι «θα υλοποιήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις του». Αρκετά πίσω μένει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά να είναι πλέον πάνω από 15% μεταξύ των δύο κομμάτων.

Με 18,1 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Σύμφωνα με την έρευνα και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, τα ποσοστά των κομμάτων είναι:

  • ΝΔ 42,9%
  • ΣΥΡΙΖΑ 24,8%
  • ΚΙΝΑΛ 6,0%
  • ΚΚΕ 5,4%
  • Ελληνική Λύση: 3,1%
  • ΜέΡΑ 25: 3,1%

Στη ίδια δημοσκόπηση ιδιαίτερα θετικά κρίνουν οι ερωτηθέντες τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως προκύπτει από την έρευνα το 68,2% δηλώνει ότι είναι «καλύτερος πρωθυπουργός από ό,τι περιμέναμε», το 81,4% ότι «θα υλοποιήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις του», το 67,3% εκφράζει «θυμό και απογοήτευση για τον ΣΥΡΙΖΑ» και το 76,1% στέλνει «μήνυμα στον Τσίπρα για ήπια-δημιουργική αντιπολίτευση».

 

Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσκόπηση της Pulse στα τέλη Οκτωβρίου και με αφορμή τις 100 ημέρες διακυβέρνησης της Ν.Δ. οι ερωτηθέντες είχαν δώσει με διαφορά τον καλύτερο βαθμό στα φορολογικά εξαιτίας των ελαφρύνσεων και των εξαγγελιών για νέες ελαφρύνσεις, ενώ ακολουθούν η ασφάλεια και οι επενδύσεις.

 

Στα μείον ήταν η διαχείριση του μεταναστευτικού, ενώ συνολικά το 61% των ερωτωμένων δηλώνει ότι «τα πράγματα πάνε καλά» το τελευταίο εξάμηνο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ