ΗΠΑ

Μνήμες Ψυχρού Πολέμου στις ΗΠΑ: Πράκτορας πυροβόλησε Ρώσο πολίτη στην Αριζόνα


Αδιευκρίνιστα μέχρι στιγμής τα αίτια σχετικά με το περιστατικό με πυροβολισμούς εναντίον Ρώσου πολίτη από έναν πράκτορα της αμερικανικής περιπόλου των ΗΠΑ που  έλαβε χώρα την Πέμπτη στην πολιτεία της Αριζόνα.

Η Υπηρεσία Τελωνειακής και Συνοριακής Προστασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι πράκτορας αμερικανικής περιπόλου πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν Ρώσο πολίτη, στην Αριζόνα.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Τελωνειακής και Συνοριακής Προστασίας των ΗΠΑ, πράκτορας αμερικανικής περιπόλου άνοιξε πυρ εναντίον Ρώσου υπηκόου, ο οποίος φέρεται να προσπάθησε να διέλθει τα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικό.

«Την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, πράκτορας χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όπλο, κατά τη διάρκεια περιστατικού κοντά στο Λούκεβιγ της Αριζόνας. Ένας πολίτης της Ρωσίας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Φοίνιξ. Η ζωή του δεν απειλείται» ανέφερε η αμερικανική υπηρεσία, σε επίσημη ανακοίνωσή του.

Και πρόσθεσε: «Ο πράκτορας προσπάθησε να συλλάβει τον Ρώσο πολίτη. Ακολούθησε φυσική επαφή και ο πράκτορας πυροβόλησε, πετυχαίνοντας τον Ρώσο».
https://twitter.com/RafaelCarranza/status/1195428747979051009?ref_src=twsrc%5Etfw

Σύμφωνα με την αμερικανική ενημέρωση, ο τραυματίας παραμένει στο νοσοκομείο, χωρίς η ζωή του να διατρέχει κίνδυνο.

Σε κάθε περίπτωση, το περιστατικό έχει τεθεί στο επίκεντρο έρευνας τόσο του FBI, όσο και της Υπηρεσίας Τελωνειακής και Συνοριακής Προστασίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ