Κοινωνία

Μαφιόζικες δολοφονίες: Ένας "πόλεμος της νύχτας» δίχως τέλος – Δώδεκα συμβόλαια θανάτου σε δύο χρόνια

Καινούρια στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τη στυγερή δολοφονία του επιχειρηματία στο Χαϊδάρι.

Στους μυημένους στον κόσμο της νύχτας ήταν γνωστό ότι ο 49χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος «γαζώθηκε» με καλάσνικοφ στο Χαϊδάρι, φοβόταν για τη ζωή του. Όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής», δεν είναι τυχαίο ότι είχε ενισχύσει σημαντικά τα μέτρα ασφαλείας του, γνωρίζοντας ότι έχει ισχυρούς εχθρούς. Ο 49χρονος, πατέρας τριών παιδιών, πλήρωνε για την ασφάλειά του τουλάχιστον έξι άντρες. Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν εάν δύο από αυτούς ήταν οι αστυνομικοί με πολιτικά που βρίσκονταν δίπλα του την ώρα της εκτέλεσης, ενώ έρευνα γίνεται για να διαπιστωθεί εάν ήταν στη «δούλεψή» του ακόμα δύο αστυνομικοί σε άλλη βάρδια.

Οι υπόλοιποι φρουροί του ήταν ιδιώτες, οι οποίοι επίσης τον συνόδευαν με μοτοσικλέτες. Το αυτοκίνητό του, ωστόσο, δεν είχε θωράκιση, παρά τις συμβουλές που του είχαν δώσει άνθρωποι του περιβάλλοντός του να μετακινείται με θωρακισμένο όχημα. Παρότι πλήρωνε σημαντικά ποσά για την ασφάλειά του (υπολογίζονται σε περίπου 400 ευρώ την ημέρα), την ώρα της επίθεσης από τους κρανοφόρους ενόπλους κανένας δεν τον προστάτευσε. Οι ένοπλοι αστυνομικοί που ήταν παρόντες δεν απέτρεψαν το χτύπημα, ενώ δεν αποκλείεται να υπήρχαν στο σημείο και ιδιώτες συνοδοί που τράπηκαν σε φυγή.

Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι ο 49χρονος, πρώην ιδιοκτήτης μεγάλων χαρτοπαικτικών λεσχών, είχε «υπόγειες» σχέσεις με αστυνομικούς από πολύ παλιά και για τουλάχιστον 20 χρόνια. Η πρώτη φορά που μπήκε για τον λόγο αυτό στο μικροσκόπιο των Αρχών ήταν το 1998, όταν το όνομά του είχε εμπλακεί σε έρευνα για εκτεταμένο κύκλωμα διαφθοράς στην Αστυνομία. Τα χρόνια που ακολούθησαν το όνομά του απασχόλησε τις Αρχές για υποθέσεις σωματεμπορίας και διαχείρισης παράνομων χαρτοπαικτικών λεσχών. Η Αστυνομία, πλέον, καλείται να απαντήσει στο ποιοι είναι οι εκτελεστές, οι οποίοι οργάνωσαν και έφεραν σε πέρας ένα συμβόλαιο θανάτου, με στόχο έναν επιχειρηματία που φυλάσσεται από τουλάχιστον δύο ενόπλους το οκτάωρο.

Πολλώ δε μάλλον εάν γνώριζαν ότι κάποιοι από αυτούς είναι αστυνομικοί. Σε τέτοιες επιθέσεις οι δράστες λαμβάνουν υπόψη τους όλα τα σενάρια και στη συγκεκριμένη περίπτωση ένα από αυτά ήταν να σκοτωθεί αστυνομικός. Αυτός είναι και ο λόγος που αρκετοί στον κόσμο της νύχτας κάνουν λόγο για ένα «χρυσοπληρωμένο» συμβόλαιο, που κόστισε ακριβά -μπορεί ακόμα και 200.000 ευρώ- στους εντολείς του. Ο ηθικός αυτουργός, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ασφάλειας, θα μπορούσε να είναι κάποιος από τους εναπομείναντες πανίσχυρους «νονούς» της Αθήνας.

«Μπαράζ» συμβολαίων θανάτου

Τα τελευταία δυόμισι χρόνια έχουν εκτελεστεί συνολικά 12 συμβόλαια θανάτου, τα οποία έχουν αλλάξει τον χάρτη της αθηναϊκής νύχτας. Οι «σκληροί» των κυκλωμάτων είναι συνήθως άνδρες αλβανικής καταγωγής, ενώ οι αρχηγοί είναι πάντα Έλληνες. Στην περίπτωση της δολοφονίας με 18 σφαίρες του 49χρονου επιχειρηματία στο Χαϊδάρι, στο μικροσκόπιο μπαίνουν -τουλάχιστον αρχικά- σεσημασμένοι κακοποιοί που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές και έχουν «χαρτογραφηθεί» ως μέλη σκληρής ομάδας «νονών» που πουλάει προστασία σε μαγαζιά. Η Αστυνομία θα εξετάσει εάν κάποιοι από αυτούς συμμετείχαν στη συμπλοκή που είχε γίνει τα ξημερώματα της 4ης Ιουλίου 2018 ανάμεσα σε ομάδες Αλβανών ενόπλων έξω από γνωστή καφετέρια της οδού Μαυρομματαίων, ιδιοκτησίας του 49χρονου επιχειρηματία που δολοφονήθηκε.

Οι «αδιάφθοροι» εξετάζουν εάν την ώρα της εκτέλεσης βρίσκονταν δίπλα του αστυνομικοί με πολιτικά, ενώ έρευνα γίνεται για να διαπιστωθεί εάν ήταν στη «δούλεψή» του ακόμα δύο ένστολοι σε άλλη βάρδια.

Το τοπίο, πάντως, είναι ακόμα αρκετά θολό, διότι διανύουμε περίοδο μεγάλων ανακατατάξεων στον «σκοτεινό» αυτό κόσμο. «Κάθε περίπου 10 χρόνια αλλάζει ο χάρτης, μέσω πολλών και συνεχών εκτελέσεων. Έχουν εξοντωθεί τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα κεφάλια της Αθήνας. Οι μεγαλύτερες ομάδες “νονών” αυτήν τη στιγμή είναι τέσσερις. Μεταξύ τους γίνεται πόλεμος. Κάποιες εξ αυτών έχασαν τους αρχηγούς τους και πήραν άλλοι πρωτοβουλίες» εξηγεί αστυνομική πηγή.

Η δολοφονία στην Παλλήνη

Ένας από τους ανθρώπους που ήταν κοντά στον 49χρονο επιχειρηματία ήταν ο απόστρατος αξιωματικός της Αστυνομίας, Σ.Π., με μακρά θητεία στην ΕΚΑΜ, που δολοφονήθηκε την Πρωτομαγιά του 2018 έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη. Η Ασφάλεια θα εξετάσει εάν ο εντολέας των δύο εκτελέσεων είναι κοινός. Όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές, ο «νονός» που είχε μπει στο μικροσκόπιο για την εκτέλεση του απόστρατου αξιωματικού δεν βρίσκεται πια στη ζωή, καθώς έπεσε και αυτός θύμα συμβολαίου θανάτου.

Συνεπώς, στην περίπτωση που η εντολή προέρχεται από την ίδια ομάδα, θα δόθηκε από κάποιο άλλο μέλος της που «σκαρφάλωσε» στην ιεραρχία. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι ο κύκλος αίματος στην αθηναϊκή νύχτα δεν έκλεισε με τη δολοφονία στο Χαϊδάρι. Η «εμπειρία» των τελευταίων δυόμισι χρόνων δείχνει ότι είναι ευάλωτοι ακόμα και οι «capo dei capi» («αρχηγοί των αρχηγών»). Ομάδες κρούσης με καλάσνικοφ, όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, οι οποίες διαθέτουν στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση, πληρώνονται και εκτελούν συμβόλαια, ανεξαρτήτως του πόσο ισχυρός είναι ο στόχος.

Πηγή: Εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...