Κόσμος

Μάας: Καλοπιάνει την Τουρκία ο Γερμανός ΥΠΕΞ - "Η Τουρκία παραμένει σημαντικός εταίρος στο ΝΑΤΟ"

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ τόνισε σε συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του, πως παρά της διαφορές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή με την Τουρκία, η Άγκυρα είναι ακόμη ένας πολύ σημαντικός εταίρος στο ΝΑΤΟ.

Παρόλες τις διαφορές που έχουμε αυτή την εποχή με την 'Αγκυρα, η Τουρκία παραμένει σημαντικός εταίρος στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, τονίζοντας ότι «το παράθυρο διαλόγου πρέπει να παραμείνει ανοιχτό». Να μην αναλάβουν δράση που θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει περαιτέρω την περιοχή κάλεσε ο αμερικανός ομόλογός του Μάικ Πομπέο την Τουρκία, την Ρωσία και το συριακό καθεστώς.

 

«Συζητήσαμε σχετικά με τις διαφορές μας αυτή την εποχή με την Τουρκία. Παρόλες αυτές τις διαφορές, η Τουρκία παραμένει κεντρικός, σημαντικός εταίρος με τον οποίον πρέπει να διατηρήσουμε ανοιχτό το παράθυρο του διαλόγου», τόνισε ο κ. Μάας κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, από την Λειψία. Ο Γερμανός υπουργός πρόσθεσε ακόμη ότι πρέπει να διατηρηθεί η εκεχειρία στην Συρία και να προστατευθούν οι άμαχοι, ενώ τόνισε την ανάγκη η Τουρκία να τηρήσει τους κανόνες του ΟΗΕ σχετικά με την προστασία των προσφύγων. Ο κ. Πομπέο από την πλευρά του δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εργάζονται για την διατήρηση της κατάπαυσης του πυρός αλλά και για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κατάστασης, καθώς υπάρχει «τεράστια προσφυγική μετακίνηση» και πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον «καλεί συνεχώς την Ρωσία, την Τουρκία και το καθεστώς να μην αναλάβουν δράση η οποία θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει περαιτέρω μια ήδη δύσκολη περιοχή».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...