Κόσμος

Λεφτά από τον «άλλο» κόσμο: Οι διάσημοι που ακόμα και νεκροί εξακολουθούν να βγάζουν εκατομμύρια (λίστα)

Την λίστα με τις νεκρές διασημότητες που έβγαλαν τα περισσότερα χρήματα για το 2019 έδωσε στη δημοσιότητα το περιοδικό Forbes.

Κατά βάση τραγουδιστές ένας δημιουργός κόμικ συνεχίζουν να βγάζουν ολόκληρες περιουσίες μετά θάνατον όπως μπορεί να δει κανείς στην συνέχεια.

Ο Michael Jackson παραμένει ο «βασιλιάς της Pop» ακόμα και μετά θάνατον, κατακτώντας την κορυφή του καταλόγου για έβδομη συνεχή χρονιά με 60 εκατομμύρια δολάρια σε εισοδήματα προ φόρων από την 1η Οκτωβρίου 2018 μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2019.

Και αυτό παρά τις επικαλούμενες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση μετά το ντοκιμαντέρ του HBO «Leaving Neverland». Ο Τζάκσον απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες που σχετίζονταν με την υποτιθέμενη σεξουαλική κακοποίηση ενός 13χρονου αγοριού το 2005 και επανειλημμένα αρνούνταν τυχόν ισχυρισμούς ότι έβλαψε ή κακοποίησε παιδιά πριν τον θάνατό του το 2009.

Το Forbes σημειώνει ότι η αναζήτηση της μουσικής του Jackson αυξήθηκε πραγματικά παρά τη διαμάχη, από 1,8 δισεκατομμύρια plays πριν από ένα χρόνο σε 2,1 δισεκατομμύρια φέτος.

Τον βασιλιά της Pop ακολουθεί ο βασιλιάς του Rock ‘n’ Roll, Elvis Presley με 39 εκατομμύρια δολάρια, εν μέρει χάρη στους 500.000 επισκέπτες στο πρόσφατα ανακαινισμένο σπίτι του, την Graceland.

Στη μακάβρια αυτή λίστα κυριαρχούν οι μουσικοί, όπως οι Bob Marley (20 εκατομμύρια δολάρια), ο John Lennon (14 εκατομμύρια δολάρια), ο George Harrison (9 εκατομμύρια δολάρια), ο Prince (12 εκατομμύρια δολάρια) και η Whitney Houston (9,5 εκατομμύρια δολάρια).

Ο δημιουργός του κόμικ «Peanuts», Charles Schulz κατέλαβε την τρίτη θέση, κερδίζοντας ακόμα 38 εκατομμύρια δολάρια, καθώς οι αγαπημένοι του χαρακτήρες Snoopy και Charlie Brown γιορτάζουν τη φετινή 70η επέτειο του franchise. Η συμφωνία αδειών εκμετάλλευσης «Peanuts» με την Met Life, η οποία λήγει φέτος, προσθέτει επίσης «διψήφιο αριθμό» στα εκατομμύρια και στην περιουσία του, αναφέρει η έκθεση.

Δείτε την πλήρη λίστα του Forbes

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ