Πολιτική

Κ. Μπογδάνος για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα είναι χώρα χριστιανικής παράδοσης και φιλελεύθερης νομοκρατίας (βίντεο)


"Η σαφής και ρητή διάκριση ανάμεσα αφενός στον πρόσφυγα - τον άνθρωπο δηλαδή που η ζωή του κινδυνεύει, και αφετέρου σε εκείνον που απλώς αναζητά μια καλύτερη τύχη, είναι απολύτως αναγκαία. Είναι, θυμίζω, πάγια και αδιαμφισβήτητη πρακτική του διεθνούς δικαίου, και υποχρέωσή μας απέναντι στους εταίρους μας στην ΕΕ. Και θέλω σ’ αυτό το σημείο να υπογραμμίσω εμφατικά μια μεγάλη ποιοτική διαφορά της σημερινής κυβέρνησης από την προηγούμενη: Εμείς ποτέ δεν θα χαρακτηρίσουμε ρατσιστές, ακροδεξιούς, ή φασίστες τους Έλληνες που ευλόγως ανησυχούν ότι η χωρίς μέτρο, χωρίς σχεδιασμό και χωρίς λογική μεταναστευτική ροή, κυρίως ασιατικών και αφρικανικών μουσουλμανικών πληθυσμών, θα οξύνει υπαρκτά προβλήματα και θα δημιουργήσει νέα." δήλωσε, από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής Α Αθήνας της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, κατά τη συζήτηση για την παραχώρηση ασύλου.

Ο γαλάζιος βουλευτής, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για ένα θεσμικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα ουσιαστικής αποφόρτισης των νησιών και των κέντρων προσωρινής διαμονής, και στερεί από διακινητές, εμπόρους ανθρώπινων ζωών και σκοτεινές ως προς τη δράση και τη χρηματοδότησή τους ΜΚΟ, τη δυνατότητα να κερδοσκοπούν πάνω στον πόνο και τις ελπίδες των ανθρώπων. Επίσης τόνισε πως θα λειτουργήσει ως ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για να ζητήσουμε με βάσιμες αξιώσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους μας να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στην ανάγκη για τη δίκαιη κατανομή των βαρών του προβλήματος.

Παράλληλα, τόνισε πως "η Ελλάδα είναι χώρα ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης και φιλελεύθερης νομοκρατίας. Δεν είναι χώρα ούτε για κηφήνες κυνηγούς επιδομάτων, ούτε για οπαδούς του ισλαμικού νόμου."

"Ο οικουμενικής αναφοράς ελληνισμός του σκυθικής καταγωγής Ανάχαρσι, του Ελληνοσύρου Διγενή Ακρίτα, του Ρωμανού του Μελωδού, αλλά και του Καβάφη, ο ελληνισμός των αρίστων κοριτσιών και αγοριών ελληνικής και ξένης καταγωγής που σήκωσαν τη Δευτέρα που μας πέρασε τη Γαλανόλευκη ως αριστούχοι, συνειδητοποιώντας πλήρως το συμβολικό βάρος της τιμής και της ευθύνης που αναλάμβαναν, μας δείχνει το δρόμο." είπε στη συνέχεια.

https://youtu.be/hAHNR-yqFeo

Πηγή: meaculpa.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ