Κόσμος

Κούρδισα βουλευτής στην τουρκική βουλή: Είστε εχθροί των Κούρδων και κλέφτες!

Η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του HDP Φατμα΄Κουρτουλάν, σε ομιλία που έκανε στην βουλή αναφέρθηκε στους διορισμούς πειτρόπων και στα βασανιστήρια σε βάρος μελών της νεολαίας του HDP.

H Κουρτουλάν αναφέρθηκε στην αρπαγή με τους επιτρόπους στους δήμους και είπε: ¨Σήμερα το ρπώι σε άλλους 4 δήμους μας διορίστηκε επίτροπος και από τους 16 έφτασαν στους 20. Πλέον θέλω να το εκφράσω καθαρά. Πρόκετια για μίσος κατά των Κούρδων, δεν υπάρχει άλλη ονομασία για αυτό. Πρόκειται για αφαίρεση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Πρόκειται για δημαρχίες-λεηλασίας στην θέση των λαϊκών δήμων. Μα αυτή η κυβέρνηση δεν ντρέπεται να μπαίνει στους δήμους τα μεσάνυχτα, σαν τον κλέφτη;

Τα μέλη του ΑΚΡ δεν ανέχθηκαν την δήλωση της Κουρτουλάν που είπε πως οι διορισμοί επιτρόπων αποτελούν ¨μίσος για τους Κούρδους¨, όπως και αυτά που ανέφερε για τα βασανιστήρια. Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΡ Μπουλέντ Τουράν, παίρνοντας τον λόγο χαρακτήρισε τις κλοπές αυτές του διορισμού επιτρόπων ως ¨συνταγματικό μέτρο¨.

Μετά από τον Τουράν, τον λόγο πήρε πάλι η Κουρτουλάν που δήλωσε πως ¨Οι Κούρδοι στις εκλογές θα θάψουν κι εσάς και τους επιτρόπους σας¨.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ