Κύπρος

Κατασκοπευτικό θρίλερ στην Κύπρο: Κατέσχεσαν βαν με εξοπλισμό παρακολούθησης ισραηλινής εταιρείας (βίντεο)


Στα "χέρια" της Αστυνομίας βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής το υπερσύγχρονο βαν ιδιωτικής εταιρείας, το οποίο παρέχει κατασκοπευτικές υπηρεσίες και είναι εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα για την υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, γραπτών μηνυμάτων και άλλων ηλεκτρονικών δεδομένων.

Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που μέλη της Αστυνομίας, μετέβησαν στα γραφεία της εταιρείας Intellexa  και κατάσχεσαν το βαν, φορτώνοντας το σε πλατφόρμα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Στην επιχείρηση για μεταφορά του οχήματος αξίας εννέα εκατομμυρίων δολαρίων από τη Λάρνακα στη Λευκωσία, συμμετείχαν μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου, της ΜΜΑΔ, του ΟΠΕ και άλλων αρμόδιων υπηρεσιών.
https://www.youtube.com/embed/DdcUOKdzDEE

Από προκαταρκτικές εξετάσεις, διαπιστώθηκε, ότι το όχημα, φέρει ηλεκτρονικό εξοπλισμό με αποτέλεσμα να κατασχεθεί, μαζί με άλλα τεκμήρια, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Αρχηγείο Αστυνομίας για να τύχουν επιστημονικών εξετάσεων.

Σε  έρευνα που ακολούθησε στα γραφεία της εν λόγω εταιρίας, εντοπίστηκαν και άλλα τεκμήρια, τα οποία παραλήφθηκαν και θα τύχουν επιστημονικών εξετάσεων. Τα αδικήματα που διερευνώνται, από τις μέχρι τώρα εξετάσεις της Αστυνομίας, αφορούν αδικήματα κατά παράβαση του Περί Προστασίας του Απορρήτου της Ιδιωτικής Επικοινωνίας Νόμου.

Η Αστυνομία, σε ανακοίνωση της, επισημαίνει ότι αντιμετωπίζει το περιστατικό με κάθε σοβαρότητα και επαγγελματισμό.

"Η Αστυνομία σε συνεργασία με άλλες Αρμόδιες Υπηρεσίες και Τμήματα, διερευνά σχολαστικά και με κάθε επαγγελματισμό τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς επίσης την πιθανότητα διάπραξης και άλλων αδικημάτων, τα οποία μπορεί να προκύψουν. Οι εξετάσεις και οι έρευνες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και η Αστυνομία συνεχίζει εις βάθος και με κάθε σοβαρότητα τη διερεύνηση της υπόθεσης."

alphanews.live

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές