Κοινωνία

Κακοκαιρία: Πτήση της Olympic Air δεν κατάφερε να προσγειωθεί στα Ιωάννινα, επέστρεψε Αθήνα

Σε εξέλιξη από το βράδυ της Πέμπτης η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα, με έντονες βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα.

Το βράδυ της Πέμπτης, πτήση της Olympic Air, με προορισμό τα Ιωάννινα, δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων εξαιτίας της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με το epirusgate, η βροχή και οι άνεμοι κατέστησαν αδύνατο στο αεροπλάνο να προσγειωθεί.

Το αεροπλάνο αναγκάστηκε έτσι να επιστρέψει στην Αθήνα και το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος το βράδυ της Πέμπτης. Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν τα Ιωάννινα λίγο πριν τις εννέα το βράδυ της Πέμπτης.

Σο σκοτάδι τα Ιωάννινα εξαιτίας της κακοκαιρίας

Μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής πρωτεύουσας έχει βυθιστεί στο σκοτάδι. Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, η οποία βρίσκεται σε ετοιμότητα, κεραυνοί έπληξαν τα καλώδια της ΔΕΗ, συνεργεία της οποίας εργάζονται πυρετωδώς για να αντιμετωπίσουν την εκτεταμένη βλάβη. Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό ανθρώπων από ανελκυστήρες.

Τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία «σαρώνει» το Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Χαρακτηριστικό είναι ότι έως τις 16:00 συνολικά έπεσαν 12.000 κεραυνοί, εκ των οποίων 4.000 εντός της Ελληνικής επικράτειας. Πρόκειται για ένα μέτωπο που ήρθε από Δυτικά και ξεκινούσε από τη Μάλτα, έφτανε μέχρι τα σύνορα βόρεια της Αλβανίας συνολικού μήκους 500 μιλίων, με έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και θυελλώδεις ανέμους με βροχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ