Αρχείο

Κίνα: "Ανησυχία" στη Δύση από το θηριώδες stealth βομβαρδιστικό Η-20 -Εικόνες

Προβλέπεται αναστάτωση στη Δύση, καθώς η Κίνα δηλώνει έτοιμη να αρχίσει την παραγωγή του θηριώδους stealth βομβαρδιστικού της Η-20, αλλάζοντας τις ισορροπίες στην Ασία.

Σύμφωνα με το National Interest, η παραγωγή του Η-20 αναμένεται να αρχίσει το 2025 και, παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες του, αν τα χαρακτηριστικά του αντιστοιχούν σε αυτά που το Πεκίνο περιγράφει, τότε τα πράγματα αλλάζουν άρδην στην ανατολική Ασία.

 

Μόνο τρεις χώρες έχουν λόγο και δυνατότητα να κατασκευάσουν stealth στρατηγικά βομβαρδιστικά και εκτός από τις ΗΠΑ φαίνεται ότι η Κίνα είναι αυτή που θα πετύχει τον στόχο αυτό, αν το χρονοδιάγραμμα για το Η-20 υλοποιηθεί κανονικά, προκαλώντας πονοκέφαλο στις ΗΠΑ που ήδη διαθέτουν το Β-2.

Από τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το Η-20 θα έχει εμβέλεια 5.000 μιλίων και θα μπορεί να μεταφέρει όπλα βάρους ως 23 τόνους, όσους και το Β-2, ενώ θα έχει και τη δυνατότητα να μεταφέρει πυρηνικά όπλα και κάποια ΜΜΕ αναφέρουν ότι θα μπορεί να παίξει και το ρόλο ιπτάμενου αρχηγείου.

Φυσικά, όλα αυτά μένει να αποδειχθούν, ωστόσο, το βέβαιο είναι ότι ένα stealth στρατηγικό βομβαρδιστικό στα χέρια της Κίνας μόνο ηρεμία δεν προκαλεί στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ