Βαλκάνια

Ιταλικά ΜΜΕ: Μεταξύ των νεκρών στο σεισμό της Αλβανίας, η σύντροφος του γιου του Εντι Ράμα (εικόνες)

Η Αλβανία μετρά ακόμη τις πληγές της μετά τον καταστροφικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή ανάμεσα στα Τίρανα και την πόλη του Δυρραχίου, σκοτώνοντας 35, μέχρι στιγμής, άτομα. Μεταξύ αυτών και η σύντροφος του γιου του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Τα σωστικά συνεργεία, που έχουν σταλεί από πολλές χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων από τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ, που έχει αφήσει πίσω του 35 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και τουλάχιστον 2.000 άστεγους που μένουν προσωρινά σε σκηνές.

Ένα εκ των θυμάτων όμως του καταστροφικού σεισμού, αφορούσε άμεσα την οικογένεια του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και συγκεκριμένα τον 29χρονο γιο του, Γκρέγκορ Ράμα, καθώς σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, Ansa, στα συντρίμμια κτιρίου βρέθηκε νεκρή η σύντροφός του, η 24χρονη Κρίστι Πέτσι.

Η ανάρτηση του Γκρέγκορ Ράμα για τον θάνατο της συντρόφου του
Οι δυο τους, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, ήταν ζευγάρι εδώ και μερικά χρόνια αλλά μόνο οι κοντινοί φίλοι γνώριζαν για τον δεσμό τους. Η κοπέλα βρέθηκε στα ερείπια ενός 6όροφου κτιρίου που κατέρρευσε στο Δυρράχιο. Σύμφωνα με το προφίλ της στο Facebook, είχε αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο των Τιράνων με πτυχίο Δερματολογίας.


Η σύντροφος του Γκρέγκορ Ράμα, Κρίστι Πέτσι /Φωτογραφία: Facebook/ Kristi Reçi

Ο γιος του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, Γκρέγκορ, δεν έκανε συχνές εμφανίσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και δεν έδινε τροφή για σχόλια. Η είδηση του θανάτου της συντρόφου του από τον ισχυρό σεισμό δεν θα είχε γίνει γνωστή εάν δεν είχε κάνει μία ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram, που έγραψε με λίγα λόγια: «Μεταξύ των πολλών θυμάτων αυτής της τραγωδίας είναι και ένα άτομο δικό μου που πέθανε μαζί με τον αδερφό της, την μητέρα της και τον πατέρα της. Μόνο δύο πτώματα ανασύρθηκαν από τα ερείπια». Το πτώμα της φίλης του και του πατέρας της ήταν αυτά που ανασύρθηκαν χθες, λίγο πριν την ανάρτηση του γιου του Έντι Ράμα, ενώ λίγες ώρες μετά βρέθηκαν νεκρά και τα σώματα της μητέρας της και του αδερφού της.

Η 24χρονη Κρίστι Πέτσι
Η 24χρονη έχει αποφοιτήσει από την Σχολή Δερματολογίας του Πανεπιστημίου των Τιράνων και είναι ένα από τα θύματα του σεισμού στην Αλβανία/Φωτογραφία: Facebook/ Kristi Reçi

Απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών ο Γκρέγκορ Ράμα
Ο Γκρέγκορ Ράμα αποφοίτησε από την Σχολή Καλών Τεχνών στα Τίρανα ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του, ζωγράφου και γλύπτη αλλά και του παππού του, γνωστού Αλβανού γλύπτη. Είναι γιος του Έντι Ράμα από τον πρώτο του γάμο στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 με μία από τις πολλά υποσχόμενες ηθοποιούς του αλβανικού κινηματογράφου, με τον Γκρέγκορ να μιλά συχνά στις πολύ λίγες συνεντεύξεις που έχει δώσει για τον ιδιαίτερο δεσμό με την μητέρα του, λέγοντας πως είναι «το πρόσωπο που αγαπώ περισσότερο στον κόσμο».


Ο Γκρέγκορ Ράμα
Αλλά και με τον πατέρα του, τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, έχουν μια ιδιαίτερη σχέση που βασίζεται κυρίως στην αγάπη τους για την τέχνη παρά για την πολιτική, που, όπως έχει δηλώσει ο Γκρέγκορ Ράμα, τον ενδιαφέρει ελάχιστα. «Θέλω οι άνθρωποι να κρίνουν όλα όσα κατάφερα μέσα από τους πίνακές μου και όχι εξαιτίας του επωνύμου μου» είχε δηλώσει ο γιος του Έντι Ράμα σε συνέντευξή του πέρυσι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ