Κόσμος

Ιρλανδικό κοινοβούλιο: Αγόρασαν φωτοτυπικό 800.000€ και δεν χωρούσε από τις πόρτες! - Γκρέμισαν το μισό κτήριο

Στο Ιρλανδικό κοινοβούλιο ήθελαν να αλλάξουν τα φωτοτυπικά τους μηχανήματα και αποφάσισαν να αγοράσουν ένα υπερσύγχρονο φωτοτυπικό γνωστής εταιρίας. Όταν όμως ύστερα από μερικές εβδομάδες έξω από κτίριο στάθμευσε μια τεράστια νταλίκα που μέσα είχε το φωτοτυπικό έμειναν άναυδοι.

Μόλις κατέβασαν το φωτοτυπικό από την νταλίκα και ετοιμάστηκαν να το βάλουν μέσα, διαπίστωσαν πως το μηχάνημα ήταν ογκώδες, περισσότερο ογκώδες από ότι το έβλεπαν στα προσπέκτους. Δεν χωρούσε να μπει από καμία πόρτα.

Το μηχάνημα είχε ύψος 2,9 μέτρα και πλάτος 2 μέτρα.

Αφού είδαν και αποείδαν ότι δεν χωράει και είναι άχρηστο αποφάσισαν να το επιστρέψουν. Όμως η εταιρία αρνήθηκε ευγενικά να παραλάβει το μηχάνημα και να επιστρέψει τα χρήματα αφού η σύμβαση είχε ήδη υπογραφεί.

Τελικά αποφάσισαν να το μετακινήσουν σε μια φυλασσόμενη αποθήκη στη βιομηχανική ζώνη. Όμως έπρεπε να πληρώσουν ενοίκιο και για αυτό.

Διαπίστωσαν επίσης ότι κανείς από το προσωπικό του κοινοβουλίου δεν είχε τις απαραίτητες γνώσεις για να το χειριστεί και να το κάνει να δουλέψει. Έπρεπε να πληρώσουν επιπλέον για να εκπαιδευτεί το προσωπικό που θα έβγαζε φωτοτυπίες.

Ακόμη, το κοινοβούλιο αναγκάστηκε να προσλάβει εργάτες για να γκρεμίσουν δωμάτια και πόρτες, για να χωρέσει το θηριώδες μηχάνημα, προσθέτοντας στο συνολικό κόστος άλλες 200.000€

Όπως αποκαλύπτουν οι Irish Times το κοινοβούλιο αναγκάστηκε να βγάλει 808.000 ευρώ από το ταμείο του για ένα φωτοτυπικό που δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει και το οποίο σκουριάζει σε μια αποθήκη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ