Κοινωνία

Θράκη: Το μάθημα στο Δημοκρίτειο τινάχτηκε στον αέρα – Πανικός μέσα στο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου

Οι φοιτητές έκαναν ένα μάθημα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, που έμελλε να μην τελειώσει ποτέ. Αιτία οι εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου...

Από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός από την πτώση τμήματος της οροφής στο αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής εν ώρα μαθήματος στην Κομοτηνή.

Ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης καταγγέλλει: «Tην Τετάρτη 6/11/19 στο μάθημα της Ανθρώπινης Ανάπτυξης, στις 3.00 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής και ενώ το μάθημα ήταν σε εξέλιξη με περίπου 30-40 φοιτητές έπεσε κομμάτι από το ταβάνι του κτιρίου και προσγειώθηκε στα πόδια (ευτυχώς!) συμφοιτητών μας και έγινε κομμάτια. Αυτό σημαίνει ότι από τύχη δεν έπεσε σε κάποιο κεφάλι και από τύχη αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποιο σοβαρό τραυματισμό.

Είναι τραγικό το γεγονός ότι εν έτει 2019 δεν μπορούμε με ασφάλεια να μπούμε στα μαθήματά μας και να παρακολουθήσουμε, έχοντας ως φόβο μην τυχόν πέσει το ταβάνι στο κεφάλι μας!

Το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό, το πρώτο ή το τελευταίο, έρχεται σαν κερασάκι στην τούρτα φέτος που για άλλη μια χρονιά ξεκινήσαμε με τις χειρότερες προοπτικές. 

Συνεχίζουν να γίνονται τα μαθήματά μας σε κοντέινερ, που με την πρώτη βροχή πλημμυρίζουν και με το πρώτο κρύο γινόμαστε παγοκολόνες, συνεχίζουν σε ένα αμφιθέατρο που θα χάσουμε το μέτρημα αν δούμε πότε συντηρήθηκε τελευταία φορά!

Ταυτόχρονα, συνεχίζουν τα γυμνάσια ορθοστασίας στη λέσχη για να φάμε προκάτ φαγητό αμφιβόλου ποιότητας, συμφοιτητές μας στις εστίες ορισμένες φορές περνούν μέρες χωρίς νερό και ρεύμα, συνάδελφοι που κάνουν την υποχρεωτική πρακτική τους άσκηση στέλνονται από το Πανεπιστήμιο και εκτός Κομοτηνής με μόνο το 50% των εξόδων μεταφοράς καλυμμένο, γεγονός που οδηγεί στο να πληρώνουν ακόμα και πάνω από 120 ευρώ το μήνα από την τσέπη τους, προφανώς για μια πρακτική που όπως έχει ξεκαθαρίσει το Πανεπιστήμιο δεν θα πάρουν φράγκο!

Αυτά είναι ένα μικρό δείγμα του πού οδηγεί η υποχρηματοδότηση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πολιτική που υλοποίησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και με αμείωτη ένταση συνεχίζει η ΝΔ, πολιτική μου κλιμακώνει την επίθεση στα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, μια επίθεση απέναντι στο σύνολο των όρων σπουδών μας!

Πηγή: xronos.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...