Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Μαθητές συνέλεξαν 1.199 λίτρα τηγανέλαιο - Μετατρέπεται σε βιοκαύσιμο

Το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον κάνουν πράξη μαθητές Δημοτικού δίνοντας δυναμικό παρών σε προγράμματα ανακύκλωσης.

Οι μαθητές του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με γονείς, εκπαιδευτικούς και την τοπική κοινωνία συμμετέχουν στην ανακύκλωση και κατάφεραν να συλλέξουν τη μεγαλύτερη ποσότητα τηγανελαίων (1.199 λίτρα), από όλα τα σχολεία του δήμου, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και αναδείχθηκαν πρωταθλητές.

Πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανελαίων

Αυτή η δράση του σχολείου επιβραβεύτηκε, σήμερα, καθώς παραδόθηκαν ως ανταποδοτικό όφελος της ανακύκλωσης πέντε οθόνες στους μικρούς μαθητές, στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης τηγανελαίων που υλοποιεί ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου σε συνεργασία με τη Συνεταιριστική Επιχείρηση Κοινωνικού Οφέλους Ionian Recycle Hellas Κοιν.Σ.Επ.

Μαθητές κατάφεραν να συλλέξουν 1.199 λίτρα τηγανέλαιου

Η διευθύντρια του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, Ιωάννα Ζιάκα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου πρωτοπορεί και το σχολείο συμμετέχει και σε διάφορα άλλα προγράμματα ανακύκλωσης, όπως χαρτιού και πλαστικού.
Υπογράμμισε, δε, ότι τίποτα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την αρμονική συνεργασία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων τους καθώς και την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Από την πλευρά του, ο Διονύσης Κορσιάνος, εκπρόσωπος των συμπραττομένων Κοιν.Σ.Επ Ionian Recycle Hellas ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανέλαιων ξεκίνησε πέρσι, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι εκπαιδευτικοί στην υλοποίησή του. Στο πρόγραμμα, όπως είπε, συμμετέχουν με εξαετείς συμβάσεις οι δήμοι Κορδελιού-Ευόσμου, Παύλου Μελά, Πέλλας, Σκύδρας, Αλμωπίας και Μεγαρέων στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος έχουν τοποθετηθεί κάδοι συλλογής και ανακύκλωσης τηγανέλαιων σε σχολεία, δημοτικά κτήρια και κοινόχρηστους χώρους προκειμένου οι πολίτες να εναποθέτουν τα δικά τους δοχεία με το τηγανέλαιο. Στη συνέχεια, το λάδι συλλέγεται και μεταφέρεται προς ανακύκλωση σε εξειδικευμένη εταιρία, με σκοπό τη μετατροπή του σε βιοκαύσιμο.

25 σχολεία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης με τηγανέλαια

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, Χρήστος Δεμερτζής ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι «ως νέα δημοτική αρχή θέλουμε να εστιάσουμε στον τομέα της ανακύκλωσης και να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να επεκτείνουμε το δίκτυο ειδικών κάδων».

Σύμφωνα με τον κ. Δεμερτζή, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα για τα τηγανέλαια συμμετέχουν 25 σχολεία του δήμου, ενώ σχεδιάζονται και νέες δράσεις, μεταξύ των οποίων και η ενίσχυση του μπλε κάδου ανακύκλωσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...