Ενέργεια

Η Energean ανακάλυψε στην ΑΟΖ του Ισραήλ μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου

Τα αποθέματα φυσικού αερίου που ανακάλυψε η Energean στο κοίτασμα Βόρειο Καρίς, στη θάλασσα του Ισραήλ, είναι μεγαλύτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Η επιβεβαιωτική γεώτρηση, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, έδειξε ότι στο σημείο υπάρχουν 30 -51,6 δισ. κυβικά μέτρα αερίου, έναντι 28 – 42 δισ. που ήταν η πρώτη εκτίμηση.

Οι απολήψιμες ποσότητες προσδιορίζονται σε 25 δισ. κυβικά μέτρα.

Οι ποσότητες αυτές έρχονται να προστεθούν στα 68 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και στα 33 εκατ. βαρέλια ελαφρού πετρελαίου βεβαιωμένα και δυνητικά αποθέματα που έχουν ήδη ανακαλυφθεί στις άδειες Καρίς και Τανίν της Energean.

Η ανακάλυψη στο Βόρειο Καρίς θα αναπτυχθεί με σύνδεση στην πλωτή μονάδα (FPSO) «Energean Power», η οποία βρίσκεται σε απόσταση 5,4 χιλιομέτρων από το κοίτασμα, έχει δυναμικότητα 8 δισ. κυβικών μέτρων ετησίως και θα λειτουργεί από το 2021 στην ΑΟΖ του Ισραήλ.

Η Energean έχει υπογράψει οριστικά συμβόλαια για ποσότητες 4,7 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως, ενώ έχει υπογράψει καταρχήν συμφωνία και με την Mrc Alon Tavor Power, Ltd., την κοινοπραξία που έχει κερδίσει τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής Alon Tavor.

Όπως επισημαίνουν πηγές της εταιρείας, τα νέα συμβόλαια που θα επιδιώξει να υπογράψει η Energean, θα έχουν ως επίκεντρο τόσο την ισραηλινή αγορά, όσο και εξαγωγές σε αγορές της περιοχής, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, προς την οποία η Energean έχει προτείνει την προμήθεια αερίου μέσω αγωγού από το «Energean Power».

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, καθώς η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο Βόρειο Καρίς επιβεβαιώνει στο υψηλότερο εύρος τις αρχικές μας εκτιμήσεις και αυξάνει τις απολήψιμες ποσότητες στο Ισραήλ κατά 25 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου και 34 εκατ. βαρέλια ελαφρού πετρελαίου» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean Μαθιός Ρήγας.

«Επιπλέον, η εξέλιξη συνιστά μία ακόμη επιβεβαίωση προς τους μετόχους μας και μάς επιτρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να συμβολαιοποιήσουμε πρόσθετες ποσότητες αερίου ώστε να επιτύχουμε την πλήρη αξιοποίηση της δυναμικότητας των 8 δισ. κυβικών ποδιών ετησίως του FPSO «Energean Power».

»Επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στην ολοκλήρωση της εξαγοράς της Edison E&P, προχωρώντας παράλληλα την ανάπτυξη του κοιτάσματος Καρίς».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...