Περιβάλλον

Η Πάρνηθα πνιγμένη στην ομίχλη -Τα ελάφια στο Πάρκο των Ψυχών (εικόνες)

Ενα άκρως κινηματογραφικό σκηνικό δημιούργησε η ομίχλη στην Πάρνηθα, γοητεύοντας τον φωτογραφικό φακό.

Ο φωτογράφος της Eurokinissi, Μάρκος Χουζούρης, αποτύπωσε με τον φακό του ένα απόκοσμο σκηνικό που θυμίζει σκηνικό ταινίας. Η Πάρνηθα, το βουνό της Αττικής, χάνεται μέσα στην φθινοπωρινή ομίχλη.

Οι αρχαίοι Ελληνες πίστευαν ότι ο θεός Πάνας ερχόταν στην Πάρνηθα για να παίξει μουσική και να χορέψει ανάμεσα στα δέντρα.


Σκηνικό βγαλμένο από ταινία
Το φυσικό κάλλος της περιοχής μαγνητίζει κάθε επισκέπτη, με την ελάτη, το πεύκο, βότανα και άλλα φυτά να στολίζουν τις πλαγιές.

Ομίχλη στην Πάρνηθα
Ομίχλη στην Πάρνηθα
Η Πάρνηθα αποτελεί τόπος ζωής περίπου 30 είδη θηλαστικών (ελάφια, λαγοί, αλεπούδες κ.α.) και 120 είδη πτηνών, πολλά από τα οποία είναι ενδημικά.


Ελάφια στην Πάρνηθα
Οι περισσότεροι επιλέγουν την Πάρνηθα, κυρίως όταν χιονίζει, για μονοήμερες εκδρομές, περιπάτους σε ένα από τα εκατοντάδες μονοπάτια, αλλά και επισκέψεις σε εκκλησίες και μοναστήρια.

Το ξενοδοχείο Κυκλάμινα που κάηκε στη φωτιά του 2007
Το ξενοδοχείο Κυκλάμινα που κάηκε στη φωτιά του 2007
Ισως, το δημοφιλέστερο μονοπάτι της Πάρνηθας είναι αυτό από το καταφύγιο Μπάφι. Το ελατόδασος που ανοίγεται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη είναι απλά μαγευτικό.


Το καταφύγιο Μπάφι
Στην Πάρνηθα στέκει και Σανατόριο που έχει χαρακτηριστεί ως το πιο στοιχειωμένο κτίριο της χώρας και αποτελεί το σύμβολο ερευνητικών ομάδων που ασχολούνται με ζητήματα που αφορούν τα υπερφυσικά όντα.

Το Σανατόριο στην Πάρνηθα
Το Σανατόριο
Εκεί, βρίσκεται και το «Πάρκο των Ψυχών» με γλυπτά σμιλεμένα από το καμένο ξύλο του βουνού από την καταστροφική πυρκαγιά του 2007. Το θέαμα μέσα στην ομίχλη... ανατριχιαστικό.


Το Πάρκο Ψυχών
Φωτογραφίες: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ