Ρωσία

Η Μόσχα στοχοποιεί την Ελλάδα: Ρώσοι επιθεωρητές στην Άραξο για "μείωση της πυρηνικής απειλής" - Στο επίκεντρο της σύγκρουσης ΗΠΑ-Ρωσίας

Πλήρης επιβεβαίωση Πενταπόσταγμα και πάλι, αναφορικά με την άφιξη Ρώσων στρατιωτικών σε ελληνικές στρατιωτικές εγκατάστασεις. Φαίνεται ότι η επίσκεψη των Ρώσων δεν ήταν καθόλου "τυπική", και αφορούσε τη "μείωση του πυρηνικού κινδύνου", καθώς η χώρα μας αποτελεί πιθανώς την επόμενη τοποθεσία για μεταφορά αμερικανικών πυρηνικών και "ειδικών" όπλων από το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας.

Η Ελλάδα αποτελεί πλέον βασικό στόχο στον ανταγωνισμό ΗΠΑ-Ρωσίας, καθώς η αυξανόμενη αμερικανική στρατιωτική παρουσία δεν μπορεί να γίνει εύκολα αποδεκτή από τη Μόσχα. Η αναβάθμιση της Ελλάδας ως βασικό γεωπολιτικό παίκτη στην ευρύτερη περιοχή έχει το τίμημα της "σφήνας" στην Ευρασιατική-Βορειατλαντική σύγκρουση και αναμένεται να προκαλέσει ιδιαίτερες εντάσεις στο προσεχές μέλλον.

Στο πλαίσιο του Εγγράφου της Βιέννης του 2011 σχετικά με μέτρα για την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια, ρωσική ομάδα στρατιωτικών εμπειρογνομώνων πραγματοποίησε επίσκεψη σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα. Αυτό ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου για τη μείωση του πυρηνικού κινδύνου Sergei Ryzhkov.

Η επίσκεψη διάρκειας μιας ημέρας πραγματυοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2019, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Αυτού του τύπου οι επισκέψεις γίνονται με σκοπό την επαλήθευση πληροφοριών σχετικά με τις στρατιωτικές δυνάμεις και πληροφορίες σχετικά με σχέδια για την ανάπτυξη σημαντικών οπλικών συστημάτων και εξοπλισμού.

Οι Ρώσοι επιθεωρητές επισκέφθηκαν στρατιωτικό χώρο και έλαβαν πληροφορίες από την διοίκηση σχετικά με το προσωπικό, καθώς και τα κύρια οπλικά συστήματα και εξοπλισμό.

Στην "έφοδο" των Ρώσων στρατιωτικών είχε αναφερθεί το Πενταπόσταγμα από το Σεπτέμβρη, γεγονός που αποδεικνύει την εμπλοκή της Ελλάδας στη γεωπολιτική μάχη ΗΠΑ-Ρωσίας, αλλά και τη στοχοποίηση της χώρας μας ως στρατηγικό σημείο συγκέντρωσης δυνάμεων.

Οι Ρώσοι επιθεωρήτες πραγματοποίησαν έλεγχο στη βάση της Άραξου, η οποία όπως φαίνεται είναι "ετοιμοπόλεμη" και πρωταγωνιστής φημών περί μεταφορά πυρηνικών όπλων από το Ιντσιρλίκ, πληροφορίες που επιβεβαιώνουν μερικών το ξαφνικό ενδιαφέροντ ης Μόσχας για την περιοχή.

Με τις εξελίξεις στην Αλεξανδρούπολη να είναι ραγδαίες και το λιμάνι να περνάει σε αμερικανικό έλεγχο, η Μόσχα φαίνεται πως κρίνει απαραίτητο να αυξήσει τη δράση της στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη δυτική επιρροή που αυξάνεται συνεχώς, χωρίς ανταλλάγματα φυσικά από ότι φαίνεται.

Για αυτό το λόγο η Μόσχα προχώρησε σε σημαντικές κινήσεις όπως την πρόταση στην Αθήνα για συμπαραγωγή Καλάσνικοφ, την πρόταση για αναβάθμιση των ελληνικών S-300, καθώς και την λειτουργία του ρωσικού προξενείου στην Αλεξανδρούπολη.

Τοπικοί οργανισμοί: "Όχι στην εγκατάσταση των βάσεων"

«Λέμε όχι στην εγκατάσταση των βάσεων. Λέμε όχι στη μεταφορά πυρηνικών και κάθε είδους εξοπλιστικών συστημάτων στον Άραξο», τονίζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών, με αφορμή «την επανενεργοποίηση της βάσης του Άραξου, με τη μεταφορά και εγκατάσταση και πάλι, μετά από δυο περίπου δεκαετίες, αμερικανικών πυρηνικών όπλων εκεί».

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει τα εξής:

«Η υλοποίηση της συμφωνίας της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για τις βάσεις προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Και στην πρώτη γραμμή βρίσκεται η επανενεργοποίηση της βάσης του Άραξου, με τη μεταφορά και εγκατάσταση και πάλι, μετά από δυο περίπου δεκαετίες, αμερικανικών πυρηνικών όπλων εκεί.

Τα σούρτα - φέρτα Αμερικανών, ΝΑΤΟικών και Ρώσων (!!!) αξιωματούχων (ειδικών στα "ειδικού τύπου" οπλικά συστήματα) που επιθεωρούν τη βάση, παράλληλα με μη διαψευδόμενα δημοσιεύματα στον Τύπο που αναφέρονται στους σχεδιασμούς για μεταφορά μέρους των πυρηνικών όπλων από τη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία στον Άραξο, ενισχύουν την ανησυχία του λαού για τη μετατροπή της χώρας μας και πάλι σε προκεχωρημένο φυλάκιο του ιμπεριαλισμού για την υλοποίηση των σχεδίων του με την αμερικανοΝΑΤΟική απόφαση για "το δικαίωμα στο πρώτο πυρηνικό πλήγμα", που σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλ. Πούτιν μετατρέπει κάθε χώρα που διαθέτει τέτοιους εξοπλισμούς σε στόχο παρόμοιων, εκ μέρους της, πυρηνικών αντιποίνων.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τις προηγούμενες που άνοιξαν το δρόμο για την εξέλιξη αυτή -με τη δρομολόγηση της συμφωνίας για τις βάσεις, που θέτουν τη χώρα και το λαό μας σε τέτοιους τρομερούς κινδύνους, μπλέκοντάς μας στο κουβάρι των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων.

Λέμε όχι στην εγκατάσταση των βάσεων. Λέμε όχι στη μεταφορά πυρηνικών και κάθε είδους εξοπλιστικών συστημάτων στον Άραξο.

Απαιτούμε να ακυρωθεί η συμφωνία με τις ΗΠΑ. Αγωνιζόμαστε να φύγουν όλες οι ξένες βάσεις από τη χώρα μας. Καμία συμμετοχή της χώρας και των Ενόπλων Δυνάμεών της στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια και προετοιμασίες. Έξω τώρα από το ΝΑΤΟ».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ