Επιστήμη

Η Κύπρος θα "βαφτίσει" τον δικό της εξωπλανήτη (βίντεο)


Η Κύπρος είναι πανέτοιμη να βαφτίσει τον δικό της εξωπλανήτη. Ένα νεο-ανακαλυφθέν ηλιακό σύστημα, πολύ μακρινό αλλά συνάμα εξωπραγματικά μαγικό περιμένει το όνομά του.

Το ηλιακό αυτό σύστημα της Κύπρου βρίσκεται 137 έτη φωτός μακριά από τη Γη, και ανακαλύφθηκε το 2002.

Γιώργος Δανός - Πρόεδρος Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος:

"Μας δίνεται μια μοναδική ευκαιρία...θα μείνει δια των αιώνων αυτό το όνομα και αν κάποτε, μπορεί κάποτε να βρεθεί ζωή τότε θα λένε ότι αυτό τον πλανήτη τον έχει ονομάσει η Κύπρος...θα ξέρουμε ότι οι νονοί ήμασταν εμείς".

Όσοι ενδιαφέρονται λοιπόν να συμβάλουν στην ονοματοδοσία του...άστρου μας και του εξωπλανήτη του μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.astronomy.org.cy και να ψηφίσουν τα ονόματα που επιθυμούν.

Ο Alpha φυσικά και ψήφισε. Ο Πράξανδρος και η Ρήγαινα ήταν οι δικές μας επιλογές.

Οι επιλογές ονομάτων πηγάζουν από διάφορες κατηγορίες όπως οι αρχαιότητες και βασίλεια της Κύπρου, οι αρχαίοι βασιλείς, τοπωνύμια του νησιού καθώς και τα φίδια της Κύπρου.

Η ψηφοφορία θα κρατήσει μία εβδομάδα. Τρία από τα επικρατέστερα ζεύγη θα υποβληθούν στην Διεθνή Αστρονομική Ένωση η οποία θα έχει τον τελικό λόγο για τις ονοματοδοσίες των ουράνιων σωμάτων. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου.

https://youtu.be/nPkv4i5x_Q8

Πηγή: alphanews.live (Δήμητρα Μακρυγιάννη)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...