Πολιτική

Η Ελλάδα σκέφτεται να στείλει Επιτετραμμένο στη Συρία για να ανοίξει την Πρεσβεία στη Δαμασκό

Στα σχέδια της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είναι να επιστρέψουν οι Έλληνες διπλωμάτες στη Δαμασκό.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, κατά την ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών την Πέμπτη, απάντησε σχετικά με την πρόθεση της χώρας μας να ανοίξει ξανά την ελληνική Πρεσβεία στη Δαμασκό.

«Σχετικά με την Πρεσβεία μας στη Δαμασκό, πράγματι είναι μια σκέψη που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Υπουργείο Εξωτερικών.

»Η Ελλάδα, όπως γνωρίζετε, θέλει να είναι πανταχού παρούσα και δη σε μια περιοχή όπως η Μέση Ανατολή, σ’ ένα κράτος το οποίο έχει και ακτές στη Μεσόγειο, μια θάλασσα που μας αφορά όλους, και υπάρχει μια προεργασία για την αποστολή Επιτετραμμένου, ο οποίος θα επιμεληθεί και της επανέναρξης της λειτουργίας της Πρεσβείας μας στη Δαμασκό».

Η Ελληνική Πρεσβεία στην Δαμασκό ανέστειλε την λειτουργία της, τον Ιούλιο 2012, για λόγους ασφαλείας.

Η Πρεσβεία της Συρίας στην Αθήνα ανέστειλε την λειτουργία της τον Δεκέμβριο 2012 και, έκτοτε, η προξενική εξυπηρέτηση των Σύρων πολιτών στην Ελλάδα πραγματοποιείται από τη Συριακή Πρεσβεία στη Σόφια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...