ΗΠΑ

ΗΠΑ: Η Πελόζι καλεί τον Τραμπ να καταθέσει στο Κογκρέσο

Ανοιχτή πρόσκληση στον Ντόναλντ Τραμπ να καταθέσει όποτε θελήσει εφόσον έχει στη διάθεσή του στοιχεία τα οποία μπορεί να ελαφρύνουν τη θέση του απηύθυνε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

Εν όψει μίας νέας κρίσιμης εβδομάδας, κατά την οποία θα καταθέσουν αρκετοί μάρτυρες-κλειδιά στην έρευνα για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής τον κάλεσε να καταθέσει είτε προφορικώς ενώπιον της ειδικής επιτροπής είτε γραπτώς.

«Ο Τραμπ θα μπορούσε να εμφανιστεί και να μιλήσει, να πει όλη την αλήθεια που θέλει, εάν θέλει», δήλωσε η Νάνσι Πελόζι χθες στην εκπομπή «Face the Nation» του CBS απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις κατηγορίες του Αμερικανού προέδρου ότι έχει στοχοποιηθεί.

Oπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, η Πελόζι συγκρίνει τις ενέργειες του Τραμπ με εκείνες του πρώην προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον στο σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ που τον οδήγησε στην παραίτηση το 1974. Η προσπάθεια του Τραμπ να στρατολογήσει μια ξένη δύναμη – την Ουκρανία - για να τον βοηθήσει στις εκλογές στις ΗΠΑ και η προσπάθεια να αποκρύψει γεγονότα κάνουν να φαίνονται «σχεδόν ασήμαντα» όσα έκανε ο Νίξον, σημειώνει η Πελόζι.

Την Παρασκευή, ενόσω κατέθετε στο Κογκρέσο η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ Μαρί Γιοβάνοβιτς, ο Τραμπ της επιτέθηκε με μηνύματα στο Twitter.

«Απ’ όπου κι αν πέρασε η Μαρί Γιοβάνοβιτς, τα πράγματα εξελίχθηκαν άσχημα», έγραψε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ η Γιοβάνοβιτς σχολίασε πως «το πιθανότερο είναι ότι θέλει να προκαλέσει φόβο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ