ΗΠΑ

ΗΠΑ: Η βοηθός υφυπουργού Εξωτερικών «μαγείρεψε» το βιογραφικό της με ψεύτικες πληροφορίες

Την παραίτησή της υπέβαλε η Μίνα Τσανγκ, σύμβουλος της κυβέρνησης Τραμπ η οποία είχε την ιδέα να διανθίσει το βιογραφικό της με fake πληροφορίες σχετικά με το επαγγελματικό της υπόβαθρο και όχι μόνο.Η Μίνα δημιούργησε ένα ψεύτικο εξώφυλλο του περιοδικού «Time» με το πρόσωπό της εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τα προσόντα της για να κατέχει μια καίρια θέση στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, η 35χρονη από το Ντάλας με καταγωγή από την Κορέα, σε βίντεο που ανέβασε στα social media το 2017, μιλούσε για τη δουλειά της στην μη κυβερνητική οργάνωση «Linking the World» πρόβαλε ένα εξώφυλλο του περιοδικού «Time» όπου πόζαρε η ίδια, ανέφερε ότι είναι απόφοιτος Χάρβαρντ και ισχυριζόταν ότι συμμετείχε σε επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα drones.

«Η παραίτηση είναι για μένα η μόνη αποδεκτή λύση από ηθικής και δεοντολογικής πλευράς αυτή τη στιγμή», γράφει η Μίνα στην επιστολή παραίτησή της, όπως αναφέρει ο αμερικανικός ιστότοπος Politico.

https://www.youtube.com/watch?v=P_kFRAJVKcw&feature=emb_title

Έρευνα του δικτύου «NBC News» που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Μίνα Τσανγκ, βοηθός υφυπουργού Εξωτερικών στο Γραφείο Συγκρούσεων και Επιχειρήσεων Σταθερότητας είχε εμπλουτίσει το βιογραφικό της με πλούσιο έργο εθελοντισμού.

Η μελαχρινή Τσανγκ, που ανέλαβε τη θέση της τον Απρίλιο, είχε παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα στο Χάρβαρντ- δεν ήταν απόφοιτος- και δεν είχε καμία δράση στην ΜΚΟ Linking the World. Επιπλέον, δεν συμμετείχε σε επιτροπή του ΟΗΕ για τα drones.

«Φαίνεται ότι αυτή η κυβέρνηση δεν κάνει τον ίδιο σε βάθος έλεγχο με τις προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις», τόνισε ο Τζέιμς Πφίφνερ , καθηγητής του Πανεπιστημίου George Mason.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...