Κόσμος

Ζελένσκι: Καμία παρεμβολή της Ουκρανίας στις εκλογές των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι τονίζει πως η χώρα του δεν έχει καμία παρεμβολή στις Ηνωμένες Πολιτείες, διαψεύδοντας όσα προβάλουν ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι κοινοβουλευτικοί.

«Εμείς δεν παρεμβαίνουμε στις εκλογές, στη γεωπολιτική των ΗΠΑ», τόνισε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ταλίν της Εσθονίας όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Ο Ουκρανός πρόεδρος αναφερόταν σε μια συνωμοσιολογική θεωρία την οποία προβάλουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και οι Ρεπουμπλικάνοι κοινοβουλευτικοί. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, η Ουκρανία ήταν η χώρα που υπέκλεψε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Δημοκρατικού κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο του 2016 και όχι η Ρωσία. Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ωστόσο έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ευθύνεται η Ρωσία για το χακάρισμα.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Ντέβιν Νούνες εκτίμησε ότι ο Τραμπ «έχει λόγους να ανησυχεί για την ουκρανική παρέμβαση στην προεκλογική εκστρατεία του». Όμως μια πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου, η Φιόνα Χιλ, τον διέψευσε υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «μύθο» που καλλιεργεί η Ρωσία.

Ο Ζελένσκι υπογράμμισε εξάλλου ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει «κανένα μπλοκάρισμα» της αμερικανικής βοήθειας προς τη χώρα του, παρά τις ανησυχίες που προκάλεσε η τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Τραμπ το περασμένο καλοκαίρι. Το τηλεφώνημα αυτό στάθηκε αφορμή για την έρευνα που διεξάγεται στη Βουλή των Αντιπροσώπων με το ερώτημα της παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ. Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος εκβίασε το Κίεβο, θέτοντας ως όρο για την αποδέσμευση της βοήθειας να ξεκινήσουν οι Ουκρανοί εισαγγελική έρευνα σε βάρος του πολιτικού αντιπάλου του, του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Έχουμε πολλά προβλήματα, έχουμε τον πόλεμο στο Ντονμπάς, τα κατεχόμενα εδάφη, την προσάρτηση της Κριμαίας. Έχουμε πράγματα να κάνουμε, πέρα από τις τηλεφωνικές συνομιλίες», κατέληξε ο Ζελένσκι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ