Αρχείο

Εφιαλτική στιγμή: Δασοφύλακας γλίτωσε από τα κοφτερά δόντια κροκόδειλου

Ένας δασοφύλακας στην Αυστραλία κατάφερε να γλιτώσει από έναν «ιδιαίτερα πονηρό» κροκόδειλο χώνοντας το δάκτυλό του στο μάτι του κατά τη διάρκεια μιας άγριας μάχης.

Ο Κρεγκ Ντίκμαν, που είχε πάει για ψάρεμα την περασμένη Κυριακή σε απομονωμένη περιοχή στη βόρεια Αυστραλία, δήλωσε ότι το ζώο μήκους 2,8 μέτρων του επιτέθηκε από πίσω τη στιγμή που έφευγε από την παραλία.

«Την ώρα που έφευγα, το πρώτο πράγμα που είδα, είδα το κεφάλι του να στρέφεται προς εμένα», δήλωσε ο Ντίκμαν χθες σε δημοσιογράφους από το νοσοκομείο του Κενς, στο Κουίνσλαντ, όπου νοσηλεύεται. «Αυτός ο ήχος θα με στοιχειώνει πάντα, νομίζω. Το κροτάλισμα των δοντιών του ενώ έκλειναν τα σαγόνια του».

Σύμφωνα με τον 54χρονο, ο κροκόδειλος του επιτέθηκε και πάλι στον μηρό και προσπάθησε να τον σύρει στο νερό για να τον πνίξει. Ο Ντίκμαν είχε τότε την ιδέα να χώσει το δάκτυλό του στο μάτι του ερπετού, το μοναδικό «μαλακό σημείο» του ζώου, που έχει πολύ σκληρό φολιδωτό δέρμα, σαν πανοπλία.

«Τον έσπρωξα όσο πιο μακριά μπορούσα κι άρχισε να με αφήνει», εξήγησε ο δασοφύλακας.

Ύστερα από μερικά λεπτά, κατάφερε να ανέβει στην πλάτη του ερπετού, να του κλείσει τα σαγόνια, και στη συνέχεια να τον διώξει μακριά του.

Ο Ντίκμαν, που γλίτωσε με τραύματα στα χέρια και τα πόδια, οδήγησε στη συνέχεια 45 λεπτά έως το σπίτι του πριν καλέσει βοήθεια. «Ο κροκόδειλος ήταν ιδιαίτερα πονηρός και ύπουλος», δήλωσε ο δασοφύλακας.

Σε ανακοίνωσή τους, οι αρχές του Κουίνσλαντ ανέφεραν ότι το ζώο θανατώθηκε αυτή την εβδομάδα.

Οι θαλάσσιοι κροκόδειλοι, με μήκος έως επτά μέτρα και βάρος άνω του ενός τόνου, ζουν σε τροπικές περιοχές στο βόρειο τμήμα της Αυστραλίας. Ωστόσο, οι επιθέσεις εναντίον ανθρώπων είναι σπάνιες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ