Κόσμος

Εσωτερική αποσταθεροποίηση στην Τουρκία: Αμερικανοί "ειδικοί" ακροβολισμένοι στη χώρα - "Πόλεμο κατασκόπων" βλέπουν οι Τούρκοι

Περίεργα σενάρια διακινεί και πάλι ο τουρκικός τύπος περί Αμερικανών "ειδικών" οι οποίοι φέρονται να έχουν “γεμίσει” την χώρα συλλέγοντας πληροφορίες για το καθεστώς Ερντογάν, ενώ αφήνεται να εννοηθεί γενικά, ότι θα έχουμε πιθανές ταραχές τύπου Ιράν, στο οποίο σε 115 πόλεις έχουμε εξέγερση πολιτών με κύριο αίτημα την φτώχεια και την ανέχεια, κάτι που ταλανίζει και την Τουρκία μετά την αποκάλυψη “μαζικών αυτοκτονιών” από οικογένειές που πεινούσαν.

Στο τουρκικό άρθρο που δημοσιεύουν όλες οι μεγάλες τουρκικές εφημερίδες και υπογράφει ο Aziz Ustel, συγγραφέας και μεγαλο-δημοσιογράφος της χώρας, αναφέρεται αρχικά η μαρτυρία του επικεφαλής της εφημερίδας Gözlem Gazetesinde, Ali Nail Kubalı.

Ο Kubali αναφέρει ότι "μετά από μια ομιλία του κατά του Γκιουλέν που έκανε στις ΗΠΑ (δεν διευκρινίζει χρόνο ακριβώς), ένας νεαρός μαύρος άντρας ήρθε σε αυτόν λέγοντας: «δεν μιλώ καλά και έχω αγγλική προφορά στα τουρκικά μου αλλά θέλω να σου μιλήσω".

Όταν ο Τούρκος δημοσιογράφος τον ρώτησε γιατί επέλεξε να του μιλήσει τουρκικά, αυτός του είπε ότι είχε επιτελέσει μια αποστολή για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Κων/πολη.

Ο φερόμενος ουσιαστικά πρωταγωνιστής της ιστορίας αυτής νεαρός μαύρος άνδρας φέρεται από τον τουρκικό τύπο να του είπε: «όταν μπήκα στην Κων/πολη, ήμουν επιφορτισμένος με την αλλαγή των οδών, ώστε όταν οι τουρκικές μονάδες πολιτικής άμυνας απαιτηθεί να δράσουν, να μην μπορούν να το πράξουν, θα άλλαζα τις πινακίδες ακόμα και στους μικρούς δρόμους της Κωνσταντινούπολης".

Ο Τούρκος δημοσιογράφος τον άκουγε έκπληκτος και του είπε:Φίλε μου δεν είμαστε φίλοι και σύμμαχοι μαζί σας; Επιπλέον, είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ".

Μάυρος άνδρας: "Έχουμε τα σχέδια και είμαστε προετοιμασμένοι. Απλά αναμένουμε την εντολή να τα εφαρμόσουμε και περιμένουμε".

https://twitter.com/stargazete/status/1196678483184930817

Ο Aziz Ustel, αξιολογώντας αυτές τις πληροφορίες αναφέρει ότι το μόνιμο σχέδιο των ΗΠΑ είναι ο πλήρης έλεγχος της Κωνσταντινούπολης (και των Στενών του Βοσπόρου φυσικά εγκλωβίζοντας τους Ρώσους στην Μαύρη θάλασσα), ενώ ο ίδιος δεν γνωρίζει αν υπάρχουν σχέδια για το σύνολο της τουρκικής Ανατολίας.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος επικαλείται δική του πηγή και αναφέρει ότι “το τουρκικό γενικό επιτελείο είχε αποστείλει μυστική επιστολή στο υπουργείο εσωτερικών το 2003, αναφέροντας ότι το προσωπικό της βάσης του Ιντσιρλίκ τότε, φέρονταν να πραγματοποιούσε ιδιωτικές συναντήσεις με Τούρκους ανώτερους δημόσιους υπαλλήλους και Τούρκους πολίτες χωρίς να ενημερώνει όμως τις τουρκικές αρχές.

"Όπως είναι γνωστό, οι ΗΠΑ, εκτός του Ιντσιρλίκ, έχουν 15 βάσεις σε διάφορες περιοχές. Το ίδιο ισχύει και για το ΝΑΤΟ.

Εκτός από αυτές τις επίσημα γνωστές βάσεις, υπάρχουν και κρυφές βάσεις”, τονίζει ο Aziz Ustel.

Άλλος Τούρκος δημοσιογράφος, ο Seymor Hersh δηλώνει: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μυστικές βάσεις στην Τουρκία. Πιστεύω ότι είναι αυτές οι βάσεις ευρίσκονται κυρίως σε επτά πόλεις. Το Ισραήλ γνωρίζει τα πάντα για αυτές και αφορούν το ΡΚΚ».

“Σε αυτές τις βάσεις, πολλοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ συναντώνται καθημερινά με Τούρκους αξιωματούχους και πολίτες και συλλέγουν πληροφορίες. Η Τουρκία κινδυνεύει από έναν ιδιότυπο πολιτικό στρατό κατοχής!”, καταλήγει ο ίδιος.

Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για απίστευτες αποκαλύψεις ή τουρκική παραφροσύνη σε πρωτοσέλιδα τουρκικών εφημερίδων όπως η AKSAM, GUNES, YENIAKIT, STAR, και στο διαδίκτυο, αντικατοπτρίζοντας όμως και την επίσημη θέση της Άγκυρας, μια και ο τύπος στην χώρα αυτή ελέγχεται ασφυκτικά από το καθεστώς του ΑΚΡ.

«Η Mossad μαζί με την CIA διοργάνωσαν το αποτυχημένο πραξικόπημα», λένε και ξαναλένε συνεχώς πολλοί Τούρκοι αξιωματούχοι του καθεστώτος από το 2016 για το θέμα αυτό.

Στην Τουρκία το καθεστώς είχε «κατηγορήσει» επίσημα για «προσπάθεια ανατροπής» της τουρκικής κυβέρνησης το 2016 και για σχέσεις με τον Γκιουλέν, ειδικά, πρώην Αμερικανό πράκτορα της γνωστής υπηρεσίας πληροφοριών CIA.

Πιθανόν να ξεκίνησε πραγματικός «πόλεμος κατασκόπων» Τουρκίας-ΗΠΑ, και αυτό σημαίνει ότι έχουμε να δούμε πολλά επεισόδια ακόμη.

Η ουσία όμως βρίσκεται πιθανότατα και στους “εφιάλτες” που βλέπει αυτήν την περίοδο ο Τούρκος ηγέτης που βλέπει το Ιράν να “βράζει” από την φτώχεια και την πείνα,  και τον λαό να διενεργεί εξέγερση η έκταση της οποίας είναι ακόμη άγνωστη και τρέμει μην έρθει η “φωτιά” και στην δική του πλευρά.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές