Κόσμος

«Επαρχία Σινά»: Όρκος πίστης στον νέο ηγέτη - φάντασμα του Ισλαμικού Κράτους

Η «Επαρχία Σινά», παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Αίγυπτο, φαίνεται να ορκίστηκε πίστη στο νέο ηγέτη του ISIS.

Το παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Αίγυπτο, «Επαρχία Σινά», ορκίστηκε πίστη στον νέο ηγέτη που όρισε η τζιχαντιστική οργάνωση μετά τον θάνατο του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, σύμφωνα με ανακοίνωσή του που ανάρτησε σήμερα στο δίκτυο Telegram.

Η οργάνωση «Επαρχία Σινά», που κάνει εξέγερση κατά του αιγυπτιακού κράτους, δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν περίπου 20 μαχητές να στέκονται ανάμεσα σε δέντρα, με μια λεζάντα που γράφει ότι οι μαχητές ορκίζονται πίστη στον Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι.

Το όνομα αυτό είναι εντελώς άγνωστο στις δυνάμεις ασφαλείας -στην ουσία ακούγεται για πρώτη φορά στα σενάρια διαδοχής του Μπαγκντάντι που κυκλοφόρησαν πρόσφατα.

Μάλιστα, ειδικοί πιστεύουν ότι το Αμπού Ιμπραήμ αλ-Χασέμι αλ-Κουράσι δεν είναι ένα πραγματικό όνομα, αλλά ψευδώνυμο ενώ το μόνο που ανακοίνωσε για τον νέο ηγέτη του το Ισλαμικό κράτος είναι ότι πρόκειται για «εξέχον πρόσωπο στην τζιχάντ» καθώς ο Χασέμι είναι βετεράνος μαχητής που είχε αγωνιστεί κατά των ΗΠΑ στο παρελθόν.

O Ντόναλντ Τραμπ έγραψε σε ένα tweet: «Ο ISIS έχει νέο ηγέτη. Γνωρίζουμε ακριβώς ποιος είναι!» ωστόσο, ερωτηθείς για τον νέο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, ο συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία, εμφανίστηκε πιο προσεκτικός σε σύγκριση με τον Αμερικανό πρόεδρο και δεν επιβεβαίωσε ότι η Ουάσιγκτον τον γνωρίζει.

«Ερευνούμε την ταυτότητά του νέου ηγέτη, τον ρόλο του στην οργάνωση, από πού προέρχεται» είπε σε δημοσιογράφους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...