Εσωτερική Ασφάλεια

"Επαναστατική Αυτοάμυνα": Τι λέει ο 41χρονος κρατούμενος μέσα από τη ΓΑΔΑ

Μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, που βρίσκεται από την περασμένη Παρασκευή όταν και συνελήφθη, στέλνει το μήνυμά του σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ο 41χρονος κατηγορούμενος για συμμετοχή στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Ο 41χρονος Β.Σ., με μήνυμά του που ανέβηκε στο indymedia, αναφέρει πως «για άλλη μια φορά βρίσκομαι στη ΓΑΔΑ, κατηγορούμενος για πράξεις που δεν έχω κάνει και στην ουσία είναι επειδή για άλλη μια φορά δεν σταμάτησα να αγωνίζομαι ενάντια στο κράτος και την εξουσία. Τα σενάρια που επεξεργάζεται η αντιτρομοκρατική δεν με πτοούν. Θα συνεχίσω να παλεύω ακλόνητος είτε έξω είτε μέσα από τις φυλακές».

Πρόκειται για τον 41χρονο που τον Απρίλιο του 2010 είχε συλληφθεί για σχέση με τον «Επαναστατικό Αγώνα», είχε καταδικαστεί σε έξι χρόνια αλλά αποφυλακίστηκε τον Φεβρουάριο του 2018 με βάση τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Ο 41χρονος είναι ο ένας από τους δυο ληστές που έκαναν τη ληστεία στο κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στο Χολαργό, το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου, όταν από την εκπυρσοκρότηση του καλάσνικοφ τραυματίστηκε ο 46χρονος που καταζητείται.

Τα ίχνη του αίματος στο Χολαργό

Από εκείνη τη ληστεία στο Χολαργό άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι που οδήγησε την Αντιτρομοκρατική στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Τα λάθη των δραστών της ληστείας, ο τραυματισμός από τον ίδιο τον συνεργό του του 46χρονου που καταζητείται, η μεταφορά των όπλων από την πρώτη γιάφκα στην Κυψέλη στο διαμέρισμα στον Χολαργό και τα ίχνη αίματος ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν την Αντιτρομοκρατική στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, περίπου στις 22:50 το βράδυ της 21 Οκτωβρίου, ο 41χρονος και ο 46χρονος που καταζητείται έφτασαν, με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και φορώντας κράνη για να κρύβουν τα πρόσωπά τους, στο κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στο Χολαργό επί της οδού 17 Νοεμβρίου, κοντά στη δεύτερη γιάφκα της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας».

Ο ένας από τους δράστες κρατούσε το καλάσνικοφ και είχε στη πλάτη του σακίδιο, μέσα στο οποίο είχε τοποθετήσει αντικείμενο που έμοιαζε με «πολιορκητικό κριό», σε περίπτωση που αντιμετώπιζαν οποιοδήποτε πρόβλημα ή δυσκολία για την είσοδο στο πρακτορείο. Οι δράστες πήραν από το ταμείο 1.906 ευρώ και κατά την έξοδό τους, ο δράστης που κρατούσε το καλάσνικοφ (ο 41χρονος συλληφθείς) στην προσπάθεια του να το δώσει στον συνεργό του, τον 46χρονο καταζητούμενο, πυροβόλησε μια φορά με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στην μοτοσικλέτα και έφυγαν.

Το βράδυ της 22ας Οκτωβρίου, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, εντόπισαν σε αλσύλλιο στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Τήνου στον Χολαργό, τη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία και η οποία όπως διαπιστώθηκε, είχε κλαπεί στις 11 Οκτωβρίου από την Πεύκη.

Από τον πυροβολισμό που δέχτηκε κατά λάθος από τον συνεργό του, ο 46χρονος καταζητούμενος είχε τραυματιστεί και από το αίμα που βρέθηκε στο σημείο της ληστείας αλλά και στην πορεία διαφυγής των δραστών, οι αρχές τον ταυτοποίησαν και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Από τα στοιχεία που προέκυψαν, η Αντιτρομοκρατική ξεκίνησε μεγάλη έρευνα για να βρει και τους συνεργούς του 46χρονου. Έτσι προέκυψε η εμπλοκή του 41χρονου συλληφθέντα, που στις 10 Απριλίου του 2010 είχε συλληφθεί ξανά από την Αντιτρομοκρατική για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» και είχε καταδικαστεί σε έξι χρόνια, αλλά αποφυλακίστηκε με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου στις 12 Φεβρουαρίου 2018.

Επίσης, από τις έρευνες προέκυψε ότι μετά τη ληστεία στο Χολαργό, οι δυο δράστες με τη βοήθεια του 45χρονου που έχει επίσης συλληφθεί, πήγαν στο διαμέρισμα της 17 Νοέμβρη 57 στο Χολαργό, άφησαν τα δυο σακίδια που είχαν μαζί τους στη ληστεία και προσπάθησαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον τραυματισμένο 46χρονο.

Επίσης, ο 45χρονος και ο 41χρονος πήγαν στην γκαρσονιέρα στην Κυψέλη, την πρώτη γιάφκα της οργάνωσης, και την «άδειασαν», μεταφέροντας με το αυτοκίνητο του πρώτου σε σακίδια και πλαστικές σακούλες τον οπλισμό.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο απόγευμα της Παρασκευής όταν σε ευρεία και συντονισμένη επιχείρηση από την Αντιτρομοκρατική, συνελήφθησαν ο 41χρονος, ο 45χρονος και η 39χρονη, στο σπίτι της οποίας βρέθηκαν όπλα. Έγιναν επίσης 13 προσαγωγές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...