Εσωτερική Ασφάλεια

«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Δύο νέα βίντεο-ντοκουμέντα από την ληστεία στον Χολαργό – Πώς παρακολουθούσαν την ΕΛ.ΑΣ.

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν δύο νέα βίντεο - ντοκουμέντα από την ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ στον Χολαργό στις 21 Οκτωβρίου που ήταν και η αρχή για την εξάρθρωση της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Τα δύο νέα βίντεο απαθανατίζουν τους δράστες της μοιραίας για την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» οπού ήταν και η αρχή για την εξάρθρωση της οργάνωσης.

Στο ένα από τα δύο βίντεο που φέρνει στην δημοσιότητα το bloko.gr, ακούγονται οι … “ελεύθερες” διαβιβάσεις από το κέντρο επιχειρήσεων της αστυνομίας, στη συχνότητα του οποίου ήταν συντονισμένοι οι ληστές και κατά την αστυνομία τρομοκράτες, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά και τόσο έμπρακτα, πόσο διάτρητο είναι το σύστημα.

https://youtu.be/f-yQpLWBJr8

https://youtu.be/_abKhyQ-5aA

Βίντεο-ντοκουμέντο από την στιγμή που τραυματίστηκε ο 46χρονος τρομοκράτης
Η κάμερα κλειστού κυκλώματος του πρακτορείου, καταγράφει στις 11 το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου, τις κινήσεις των δυο τρομοκρατών την ώρα που βγαίνουν από το πρακτορείο στον Χολαργό. Όπως φαίνεται, προηγείται ο 41 ετών συλληφθείς, ο οποίος κρατάει στο δεξί του χέρι το Καλάσνικοφ. Πίσω του βρίσκεται ο 46χρονος καταζητούμενος.

Ξαφνικά, την ώρα που ο 41χρονος έχει βγει από την πόρτα, το δεξί του χέρι με μια αδέξια κίνηση προσπαθεί να δώσει το Καλάσνικοφ στον συνεργό του που ακολουθεί, όμως τα δυο χέρια χτυπάνε, με αποτέλεσμα το όπλο να εκπυρσοκροτήσει, να τραυματίσει στο αριστερό γόνατο τον 46χρονο καταζητούμενο και στη συνέχεια να σπάσει την τζαμαρία!

https://youtu.be/I1F2En8isK4

Όπως δείχνει το βίντεο που παρουσιάζει το protothema.gr. ο καταζητούμενος, δεν παίρνει το όπλο και κουτσαίνοντας απομακρύνεται μαζί με τον συνεργό του και στη συνέχεια επιβιβάζονται στην κλεμμένη μοτοσικλέτα (εκλάπη στις 11 Οκτωβρίου από την Πεύκη) και απομακρύνονται. Δυο τετράγωνα πιο κάτω εγκαταλείπουν τη μηχανή αφού πρώτα της ρίχνουν χλωρίνη για να σβήσουν τα αποτυπώματα και εξαφανίζονται. Το αίμα του 46χρονου, προδίδει την ταυτότητα του και σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της οργάνωσης.

Η ΕΛΑΣ αναζητά τις επαφές του καταζητούμενου με ποινικούς
Προκηρύξεις ή προσχέδια προκηρύξεων της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας», σχεδιαγράμματα επιθέσεων με παγιδευμένα με εκρηκτικά οχήματα ή με καλάσνικοφ, πλαστές ταυτότητες που χρησιμοποιήθηκαν για την ενοικίαση διαμερισμάτων ή γκαράζ.

Τέτοια ευρήματα αναζητούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ανάμεσα στα πρώτα αποτελέσματα ερευνών από την ανάσυρση δεδομένων των ψηφιακών πειστηρίων (50 κινητά, «σακούλα» με στικάκια, υπολογιστές), που έρχονταν χθες το μεσημέρι, από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Παράλληλα, αναμένονται τα αποτελέσματα ταυτοποίησης γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων πάνω στον βαρύ οπλισμό και στις εκρηκτικές ύλες που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του Χολαργού.

«Ποινικοί» και γιάφκες
Εν τω μεταξύ, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αναζητούν… ποινικούς κρίκους στην αλυσίδα υπόθαλψης του 46χρονου καταζητούμενου, όπως και πρόσωπα που του παρέχουν ιατρική φροντίδα και περίθαλψη των τραυμάτων του. Οι αστυνομικοί έχουν δημιουργήσει έναν πιεστικό κλοιό αναζήτησης, που εκφράζεται ακόμη και με προσαγωγές ατόμων από τον κοινωνικό του περίγυρο. Με τη δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών του αναζητούν πληροφορίες πολιτών για τον εντοπισμό του αλλά και για πιθανές ενοικιάσεις σπιτιών ή γκαράζ στις οποίες έχει προβεί ο 46χρονος καταζητούμενος.

«…κάτι στράβωσε»
Μετά τη ληστεία της 21ης Οκτωβρίου 2019, στο κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στον Χολαργό, τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου μέσα από το υλικό καμερών ασφαλείας και πληροφοριακά δεδομένα έφθασαν στο κατώφλι του σπιτιού του 45χρονου Διονύση Μπάκα στην οδό 17ης Νοέμβρη. Προτού ερευνήσουν το εσωτερικό του προσήγαγαν τον ιδιοκτήτη του. Αφού οι αρμόδιοι αξιωματικοί έδειξαν πως γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα, φέρεται να τον ρώτησαν τι είχε συμβεί τη συγκεκριμένη νύχτα.

Ο 45χρονος φέρεται να απάντησε: «Γνωρίζω τον Δημήτρη (Χατζηβασιλειάδη) από το 1991 όταν κάναμε μαζί καταλήψεις στα σχολεία. Τελευταία βρισκόμασταν αραιά. Την ημέρα εκείνη (21 Οκτωβρίου 2019) ήρθε ο Βαγγέλης (Σταθόπουλος), τον οποίο γνωρίζω και μου χτύπησε το κουδούνι. Μου είπε “κάναμε μια ληστεία με τον Δημήτρη και δεν πήγε καλά. Είναι χτυπημένος με καλάσνικοφ, σ’ τον φέρνω εδώ”. Ο Βαγγέλης πήγε να φέρει φάρμακα και ο Δημήτρης έμεινε στο σπίτι μου».

Οταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν αν έχει κάτι μέσα στο διαμέρισμα, εκείνος φέρεται να είπε: «Οχι, μόνο άφησαν ένα σακίδιο πλάτης στο πρώτο δωμάτιο του σπιτιού. Εχει μέσα ένα καλάσνικοφ. Τίποτα άλλο δεν έχει το σπίτι».

Ακολούθησε η έρευνα στο σπίτι, με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν τον βαρύ οπλισμό και τις μεγάλες ποσότητες των εκρηκτικών υλών. Οι αστυνομικοί επανήλθαν στις ερωτήσεις «τώρα τι έχεις να πεις;». Ο 45χρονος φέρεται να απάντησε: «Μου είπε ο Βαγγέλης “στράβωσε κάτι και πρέπει να μεταφέρουμε κάτι πράγματα από την Κυψέλη”. Πήγαμε μαζί με το αυτοκίνητό μου. Είδα ότι τα είχαν ήδη συσκευασμένα για μεταφορά. Τα πήγαμε στο σπίτι μου».

«Αγνοούσε το περιεχόμενο»
Ο συνήγορος υπεράσπισης του 45χρονου κατηγορούμενου Κ. Παπαδάκης ανέφερε πως ο εντολέας του αρνείται τις κατηγορίες και περιμένει την ολοκλήρωση των ερευνών προκειμένου να επανέλθει με ολοκληρωμένο απολογητικό υπόμνημα. Επισήμανε, επίσης, ότι ο εντολέας του αγνοούσε το περιεχόμενο των σακιδίων μέσα στα οποία βρέθηκε βαρύς οπλισμός. Ειδικότερα, ο κ. Παπαδάκης δήλωσε: «Η Αντιτρομοκρατική έχει ανάγκη από επιτυχίες, γιατί αυτή είναι που παρατηρούσε επί σειρά ετών τη ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής μέχρι τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Σε αυτή την υπόθεση είναι πολλά τα κεράσια και μικρό το καλάθι».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...