Εσωτερική Ασφάλεια

Εξάρχεια: Δολοφονική επίθεση κατά των ΜΑΤ, χτυπήθηκε ρεπόρτερ του Open από τα ΜΑΤ

Βίαια επεισόδια έλαβαν χώρα το βράδυ της Πέμπτης στα Εξάρχεια, εκεί όπου κουκουλοφόροι επιτέθηκαν κατά αστυνομικών. Το συμβάν έλαβε χώρα στη Χαριλάου Τρικούπη, στις 22:10 το βράδυ. Οι κουκουλοφόροι είχαν στήσει ενέδρα με στόχο να χτυπήσουν τη διμοιρία των ΜΑΤ που φρουρούσε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ την ώρα που αποχωρούσε μέσα στο αστυνομικό λεωφορείο. Μπροστά από το λεωφορείο των ΜΑΤ υπήρχε ως προπομπός μια μοτοσυκλέτα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Οι κουκουλοφόροι πετάχτηκαν από την οδό Μεθώνης και την οδό Ερεσσού ταυτόχρονα και πέταξαν πάνω από 20 μολότοφ κατά των αστυνομικών. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν η πτώση του αστυνομικού της ΔΙ.ΑΣ. από τη μοτοσυκλέτα κι ο τραυματισμός του στο πόδι. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ βρέθηκαν εγκλωβισμένοι ανάμεσα στις δύο ομάδες των κουκουλοφόρων που τους πετούσαν μολότοφ από εμπρός και από πίσω και έριξαν βομβίδες δακρυγόνων για να τους διαλύσουν.

Στα Εξάρχεια έσπευσαν αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες και έκαναν συνολικά 16 προσαγωγές υπόπτων. Η ένταση κορυφώθηκε όταν μέσα σε ένα καφενείο των Εξαρχείων ήταν κλειδωμένα περίπου 30 άτομα και απ' έξω ήταν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ μπροστά στην πόρτα φωνάζοντας ότι θα προσάγουν όσους ήταν μέσα στο καφενείο. Την ίδια ώρα στην πλατεία ήταν μέλη του Ρουβίκωνα κι αντεξουσιαστές.

Επί τόπου ήταν και η δικηγόρος Γιάννα Κούρτοβικ που συνομιλούσε στο κινητό με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου και διαπραγματεύονταν την αποχώρηση των αστυνομικών. Μέσα σε λίγα λεπτά, ο υφυπουργός μεσολάβησε και οι ΟΠΚΕ αποχώρησαν μπροστά από το καφενείο κι έφυγαν από το σημείο.

Κατά την αποχώρηση των ΜΑΤ ένας πιτσιρικάς βγήκε από την πλατεία και πέταξε ένα ποτήρι στα ΜΑΤ, που γύρισαν κι επιτέθηκαν σε όποιον έβλεπαν μπροστά τους. Από τη μήνη των αστυνομικών δεν γλίτωσε ούτε ο ρεπόρτερ του Open TV, που βρισκόταν στο σημείο, καθώς τον χτύπησαν και τον πέταξαν κάτω τα ΜΑΤ, ούτε ο οπερατέρ του ανοιχτού καναλιού, ο οποίος δέχτηκε μια δακρυγόνα χειροβομβίδα και είχε πρόβλημα με την ακοή του. Οι Αρχές προσήγαγαν κι ένα ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, το οποίο και συνελήφθη για επίθεση κατά των αστυνομικών έξω από το καφενείο στα Εξάρχεια και όχι για την επίθεση με μολότοφ κατά των ΜΑΤ στη Χ.Τρικούπη.

Επίσης έγιναν 16 προσαγωγές, ενώ ο μοτοσικλετιστής της ΔΙ.ΑΣ. μεταφέρθηκε στο 401

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ