Εσωτερική Ασφάλεια

Εξάρχεια: Αυτές είναι οι καταλήψεις που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ - Βίντεο

Ποιες είναι οι καταλήψεις που παρακολουθούνται στενά, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. Περίπου 200 άτομα είναι αυτά που μπαινοβγαίνουν στα συγκεκριμένα σημεία.

Την ώρα που πλησιάζει η 46η επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και το θέμα των καταλήψεων από αντιεξουσιαστές παραμένει μεγάλο ζητούμενο για τις αρχές. Η Ελληνική Αστυνομία, μάλιστα, έχει προχωρήσει σε χαρτογράφηση των καταλήψεων, γνωρίζοντας πως μπορούν να λειτουργήσουν στην περίπτωση επεισοδίων στις 17 Νοεμβρίου.

Η αστυνομική συντάκτρια του Open TV Μίνα Καραμήτρου παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τους σχεδιασμούς της Ελληνικής Αστυνομίας ενόψει της επετείου. Όπως τόνισε, μάλιστα, στόχος των αρχών είναι να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα στο αστυνομικό στόχαστρο βρίσκονται οι καταλήψεις στις οδούς Θεμιστοκλέους, Τσαμαδού, Ζαΐμη, Δερβενακίων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. περίπου 200 άτομα είναι αυτά που μπαινοβγαίνουν στα συγκεκριμένα σημεία. Ακόμη έχουν στα υπόψιν τους ότι αυτές οι καταλήψεις έχουν ομάδες περιφρούρησης κυρίως τις βραδινές ώρες, ενώ υπάρχουν καταλήψεις όπου βρίσκονται μέσα 20 άτομα (τουλάχιστον).

Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών είναι ότι το τριήμερο 14-17 Νοέμβρη -για τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου- τα συγκεκριμένα σημεία είτε θα παίξουν το ρόλο των κρυσφύγετων είτε των ορμητηρίων. Όπως ανέφερε η Μίνα Καραμήτρου οι συγκεκριμένες καταλήψεις βρίσκονται υπό κλοιό ασφαλείας έτσι ώστε να υπάρξει σαφής εικόνα για το τι γίνεται.

Η νέα ομάδα ΔΕΛΤΑ
Από την Πέμπτη θα βρεθούν στους δρόμους οι 51 αστυνομικοί της νέας ομάδας ΔΕΛΤΑ. Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί θα μπορούν να αξιοποιηθούν από την ΕΛ.ΑΣ. Η συγκεκριμένη ομάδα θα είναι κατά της εγκληματικότητας αλλά θα χρησιμοποιείται και για επεμβάσεις όπως για παράδειγμα στα Εξάρχεια και κατά βάση θα ανήκει στην Ο.Π.Κ.Ε. Τέλος οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί θα φέρουν πάνω τους βαρύ οπλισμό, για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τους κουκουλουφόρους. Αυτοί, επιτίθενται στους αστυνομικούς και κάποιοι εξ αυτών καταγράφουν τις επιθέσεις. Σε αυτές μπορεί κανείς να παρατηρήσει το επιχειρησιακό σχέδιο των κουκουλοφόρων που βρίσκουν απροετοίμαστους τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι προσπαθούν -όχι με τόσο επιτυχή τρόπο- να προφυλαχθούν από τις επιθέσεις των αντιεξουσιαστών, ενώ οι δρόμοι θυμίζουν πεδίο μάχης.

https://youtu.be/TFmM_3qBMXA

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ