Κόσμος

Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν: Οι Κούρδοι παραβίασαν την κατάπαυση πυρός, σκότωσαν 11 δικούς μας

"Έντεκα φιλόΤούρκοι Σύριοι αγωνιστές σκοτώθηκαν σήμερα Πέμπτη από τις κουρδικές δυνάμεις κατά παράβαση συμφωνιών κατάπαυσης του πυρός που αποσκοπούσαν στη δημιουργία μιας «ασφαλούς ζώνης» στη βόρεια Συρία", δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Σήμερα το πρωί, 11 μέλη του Συριακού Εθνικού Στρατού υποβλήθηκαν σε μαρτύριο", δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, μιλώντας για μια συριακή πολιτοφυλακή που αγωνίζεται για την Τουρκία.

"Φυσικά, ένας μεγαλύτερος αριθμός πέθανε από την άλλη πλευρά ... Όταν επιτίθενται εναντίον του SNA ή των στρατιωτών μας, πρέπει να παραμείνουμε σιωπηλοί; Φυσικά, πρέπει να αντισταθούμε - περισσότερο από αντίποινα», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν δεν δήλωσε πού έλαβαν χώρα οι μάχες, αλλά από το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ένας παρατηρητής, είπε ότι είχαν σημειωθεί συγκρούσεις κοντά στη συριακή συνοριακή πόλη Ain Issa, χωρίς να αναφέρουν λεπτομερώς τα θύματα.

Η Τουρκία ξεκίνησε μια επίθεση στη βόρεια Συρία τον περασμένο μήνα, με στόχο τη δημιουργία μιας «ασφαλούς ζώνης» που θα ωθούσε τις κουρδικές δυνάμεις από τα σύνορά της και θα δημιουργούσε χώρο για τον επαναπατρισμό συριακών προσφύγων.

Ο Ερντογάν πρόκειται να συζητήσει την κατάσταση με τον ομόλογό του Donald Trump κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ουάσινγκτον στις 13 Νοεμβρίου και δήλωσε ότι θα μιλήσει επίσης τηλεφωνικά με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ