Κύπρος

Στήνει σκηνικό σύγκρουσης η Άγκυρα - Κινήσεις επιβολής τετελεσμένων με αγωγό ΦΑ από την Τουρκία στα κατεχόμενα


Σκηνικό σύγκρουσης στήνει η Άγκυρα στην Κυπριακή ΑΟΖ. Η Τουρκία ανοίγει πλέον πολλά μέτωπα. Ευφράτης, Αιγαίο, Κυπριακή ΑΟΖ, δείχνοντας πως είναι αποφασισμένη να φθάσει το παιχνίδι στα άκρα.

Ετοιμάζεται σχέδιο αγωγού φυσικού αερίου διπλής κατεύθυνσης μεταξύ Τουρκίας και κατεχομένων, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Μιλλιέτ, η οποία επικαλείται συμπόσιο στα κατεχόμενα στο οποίο συμμετείχε και ο "πρωθυπουργός" Χασάν Τατσόι και κατά το οποίο δηλώθηκε ότι το φυσικό αέριο μπορεί να φτάσει στα κατεχόμενα το 2025.

Πρόκειται για μία προκλητική κίνηση, καθώς αυτό σημαίνει αυτόματα ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τις προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Με λίγα λόγια, πάμε πλέον για πλήρη προσάρτηση των κατεχομένων από την Τουρκία, κάτι που επιβεβαιώνει αυτά που έγραφε το Πενταπόσταγμα πριν λίγες ημέρες.

Tι αναφέραμε:

«Το τέλος της Δύσης πλησιάζει, η Ασία πλέον είναι στο επίκεντρο των εξελίξεων. Η παγκόσμια τάξη αλλάζει. Η Τουρκία πρέπει να ανακαλύψει την Ασία. Ο 21ος αιώνα ανήκει στην Ασία. Το μέλλον της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ ανήκει στην Ευρασία. Πρέπει να κλείσουμε συμφωνίες με την Ρωσία καο την Κίνα.»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΜΙΛΛΙΕΤ

Στο πρωτοσέλιδο της με τίτλο “Αγωγός φυσικού αερίου στην ‘τδβκ’”, η Μιλιέτ γράφει ότι “Τουρκία και ‘τδβκ’ ετοιμάζονται για μια κρίσιμη κίνηση”, προσθέτοντας ότι δόθηκε το σύνθημα για ένα σημαντικό βήμα μεταξύ Τουρκίας και κατεχομένων. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ο Χασάν Τατσόι προέβη στην ‘πρώτη επίσημη δήλωση’ για τη δημιουργία αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ Τουρκίας και κατεχομένων σε συμπόσιο για το φυσικό αέριο στα κατεχόμενα.

Στο ίδιο συμπόσιο ο Τούρκος Καθηγητής πανεπιστημίου Μπογάζιτσι Γκιουρκάν Κουμπάρογλου είπε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου μπορεί να είναι παράλληλος με αγωγό νερού, 80 χλμ μήκος, από Μερσίνα κατευθείαν στα κατεχόμενα. Ο Τούρκος καθηγητής ανέφερε ότι ο αγωγός μπορεί να γίνει διπλής κατεύθυνσης, ούτως ώστε το φυσικό αέριο που θα εξορυχθεί από την ανατολική Μεσόγειο να μπορεί να σταλεί στην Τουρκία και στη συνέχεια στην Ευρώπη. Ανέφερε ακόμη ότι επειδή η θάλασσα δεν είναι πολύ βαθιά θα είναι φτηνό το κόστος του αγωγού.
https://twitter.com/milliyet/status/1197751562086404096?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...