Κόσμος

"Πάγωσε" το αίμα των Τούρκων: Οι τουρκικές αρχές ανακάλυψαν αποθήκες πυρομαχικών του ΡΚΚ - Κανονικός ανταρτοπόλεμος από τους Κούρδους

Σοκ και δέος έπαθαν οι τουρκικές αρχές μετά την ανακάλυψη δύο μεγάλων κουρδικών αποθηκών, με όπλα και πυρομαχικά όλμων των 120 χιλ. όλα αμερικανικής κατασκευής στην πόλη Sanliurfa.

Μιλάμε αρχικά για τουλάχιστον 60 κιβώτια με βλήματα όλμων των 120 χιλ, που παραπέμπουν σε κανονικές πολεμικές επιχειρήσεις εντός του τουρκικού εδάφους, ενεργοποιώντας σαφώς σενάρια εμφυλίου πολέμου τα οποία θέλει να αποφύγει όσο γίνεται η Άγκυρα.

Κάθε ένα από τα 60 κιβώτια των αμερικανικής κατασκευής πυρομαχικών είχε δύο βλήματα για όλμους των 120 χιλ. οι οποίοι έχουν δραστικό βεληνεκές άνω των 8 χιλιομέτρων με μεγάλη καταστροφική ισχύ ειδικά σε κατοικημένες περιοχές.

https://twitter.com/TurkishAF_/status/1191276831325995009

Τα αμερικανικά βλήματα που βρέθηκαν σε αποθήκες Κούρδων, ανήκαν στους Κούρδους του PKK, αναφέρουν τουρκικές πηγές, οι οποίες ξεκίνησαν νέο γύρω ελέγχων σε ολόκληρη την τουρκική επικράτεια.

Στις 19 Οκτωβρίου 2019, σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, ανακαλύφθηκαν επίσης σε άλλη αποθήκη πυροβόλα όπλα που ανήκουν σε μέλη του PKK, όλα όμως αμερικανικής κατασκευής, κοντά στην περιοχή Rasulayn.

Το λογότυπο "GSA" που αφορά την γενική υπηρεσία εφοδιασμού του αμερικανικού κράτους, ήταν σε όλα τα κιβώτια.

Η GSA ανταποκρίνεται σε πολλές ανάγκες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, του υπουργείου άμυνας των ΗΠΑ και των ομοσπονδιακών υπηρεσιών. Παρέχει οπλισμό και ότι άλλο ζητηθεί, ειδικά στις ζώνες πολέμου, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας.

Αυτό όπως αναφέρει ο τουρκικός τύπος εξόργισε ακόμα πιο πολύ τους Τούρκους που πλέον φοβούνται ανοικτά εμφύλιο πόλεμο εντός Τουρκίας.

Στην περιοχή Rasulayn, κοντά στην συνοικία Ceylanpinar της Σανλιούφα οι τουρκικές αρχές συνεχίζουν τις επιχειρήσεις αναζήτησης όπλων, καθώς και σε άλλες περιοχές.

Εκτιμήσεις ειδικών αναφέρουν ότι, μέγα κύμα αντάρτικου πόλεων με «ποικιλία» επιθέσεων θα έχουμε στην Τουρκία το επόμενο διάστημα, λόγω της χερσαίας επίθεσης της Άγκυρας στην Βόρεια Συρία.

Όπως κλιμακώνεται ο πόλεμος στο συριακό έδαφος, δεν αποκλείεται να έχουμε και ένοπλη εξέγερση των Κούρδων που ζουν στην Τουρκία και αντιστοιχούν περίπου στο 20% του τουρκικού πληθυσμού.

Σύμφωνα με άρθρο μας, έχει αποκαλυφθεί εδώ και δύο μήνες σχέδιο «χειμερινού» αστικού πολέμου από το ΡΚΚ, το οποίο θα φέρει κυριολεκτικά την «κόλαση» εντός των μεγάλων πόλεων, ειδικά της Κων/πολης και της Σμύρνης, τις οποίες έχουν βάλει στο στόχαστρο οι Κούρδοι μαχητές.

Μιλάμε για το χειρότερο είδος πολέμου, ενώ οι παράμετροι και τα απόνερα αυτών των αστικών επιχειρήσεων θα επηρεάσουν και τη στάση της Άγκυρας σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.    

«Οι χειμερινοί μήνες πλησιάζουν και  η τρομοκρατική οργάνωση του PKK ετοιμάζεται να δραστηριοποιηθεί με δυναμική, ενώ έχουμε και έντονη δράση σε αστικά καταφύγια και σπήλαια τα οποία ανήκουν στην αυτονομιστική οργάνωση», ανέφερε αναφορά της τουρκικής στρατοχωροφυλακής.

Στο πλαίσιο αυτό η Τουρκία έχει ενεργοποιήσει την ΠΑ, μονάδες ελικοπτέρων, ειδικές δυνάμεις και κάθε διαθέσιμο μέσο, ενδεικτικό του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζει, το οποίο θα το δούμε όπως φαίνεται πολύ σύντομα στη χώρα αυτή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ