Κόσμος

"Κόλαση" στη ρωσική βάση Khmeimim: Μαζική επίθεση με drone κατά Ρώσων στρατιωτών - Ενισχύει τις δυνάμεις της η Μόσχα

“Κόλαση” επικράτησε πριν λίγο στην ρωσική αεροπορική βάση Khmeimim στην Συρία, από την μαζική επίθεση μη επανδρωμένων οχημάτων "αγνώστου ταυτότητας", τα οποία κατέρριψε σχεδόν στο σύνολο τους η ρωσική αεράμυνα.

Η ρωσική αεροπορική άμυνα εξουδετέρωσε με επιτυχία πολλά εχθρικά εναέρια αντικείμενα που πετούσαν κοντά στο αεροδρόμιο Hmeimim στα νοτιοδυτικά της Λαττάκεια απόψε, αναφέρει ο συριακός τύπος.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα του αγνώστου προς το παρόν εχθρού, στράφηκαν προς τη βορειοανατολική περιφέρεια της ρωσικής αεροπορικής βάσης Hmeimim προτού καταρριφθούν από τη ρωσική αεροπορική άμυνα.

Σε ένα σύντομο βίντεο που κυκλοφόρησε στην ιστοσελίδα του πρακτορείου ειδήσεων Jableh, ρωσικά αντιεμπορικά όπλα φαίνονται να εξουδετερώνουν αυτά τα εχθρικά αντικείμενα πριν φτάσουν στην αεροπορική βάση Hmeimim.

Επίσης σήμερα έγινε γνωστό ότι η Ρωσία ενίσχυσε την στρατιωτική της αστυνομική δύναμη στη Συρία, προκειμένου να συμμορφωθεί με τη συμφωνία που υπογράφηκε με την Τουρκία για να περιπολούν από κοινού σε μια ζώνη ασφαλείας, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο άμυνας.

Μιλάμε για 300 Ρώσους στρατιώτες και 20 θωρακισμένα οχήματα, τα οποία μεταφέρθηκαν στη βόρεια Συρία, για να ενισχύσουν τις μονάδες της ρωσικής δύναμης της περιοχής.

Σύμφωνα με μια συμφωνία 12 θέσεων που υπογράφηκε στο Σότσι από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η αποχώρηση των κουρδικών ανταρτικών ομάδων σχεδιάζεται σε μια περιφέρεια μεγαλύτερη των 10 χιλιομέτρων, στα σύνορα με την Τουρκία.

Επιπλέον, η ρωσική δύναμη μαζί με το συριακό στρατό και τη συνεργασία των κουρδικών πολιτοφυλακών, θα είναι υπεύθυνοι για την αποναρκοθέτηση της περιοχής αυτής.

Πρόκειται όμως σύμφωνα με αμυντικούς αναλυτές για σχέδια φτιαγμένα στην άμμο της συριακής γης, διότι οι Τούρκοι δεν συνηθίζουν να τηρούν συμφωνίες και πάντα έχουν την δική τους αποκλειστική ατζέντα, η οποία αφορά την προσάρτηση συριακών εδαφών και εθνολογική αλλοίωση και τίποτε άλλο.

Σύμφωνα με χθεσινό άρθρο μας όμως, χιλιάδες Σύριοι πολίτες είναι όχι απλά εξοργισμένοι αλλά αποφασισμένοι για όλα, δηλώνοντας την σοβαρή πλέον δυσαρέσκειά τους για τη συμπεριφορά της Ρωσίας στο έδαφος της χώρας τους, μετά την επαίσχυντη για τους ίδιους, συμφωνίας-παρωδία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας στη Βόρεια Συρία.

Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η Ρωσία συμπεριφέρεται, ευρισκόμενη στο έδαφος μιας ξένης χώρας, εντελώς απαράδεκτα αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε «λουκέτο» στην αεροπορική βάση Khmeimim που εκμισθώνεται από τη Ρωσία και τη βάση ανεφοδιασμού στο Λιμάνι της Ταρτούς.

Πληροφορίες μη επιβεβαιωμένες, φέρουν τις δύο ρωσικές βάσεις  στη Συρία να γίνονται στόχος συνεχών επιθέσεων και το επόμενο διάστημα από τους Τζιχαντιστές, τους οποίους προστατεύει όμως η Τουρκία, για να αναγκάσει κάποια στιγμή τη Μόσχα να τις αποσύρει στο μέλλον και να μείνουν μόνο οι Τούρκοι στα Βόρεια.

Πρόκειται για ένα σενάριο που ανταποκρίνεται στην λογική του μυαλού των Οθωμανών Τούρκων, οι οποίοι αναμένουν συνεχώς τις κατάλληλες συνθήκες για να υλοποιήσουν τα δικά τους ύπουλα σχέδια. 

https://youtu.be/HeT7vuHTM30

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ