ΗΠΑ

Εκλογές στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ: Μεγάλος νικητής ο Δημοκρατικός Τζον Μπελ Έντουαρντς

Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνας Τζον Μπελ Έντουαρντς, ο οποίος ανήκει στη συντηρητική πτέρυγα των Δημοκρατικών, επανεξελέγη για δεύτερη θητεία, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, κερδίζοντας οριακά τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του, τον επιχειρηματία Έντι Ρισπόνι, ο οποίος είχε αποπειραθεί να ταυτιστεί με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η νίκη του Έντουαρντς, του μοναδικού Δημοκρατικού κυβερνήτη στον λεγόμενο «βαθύ νότο» των ΗΠΑ, για πολλούς αποτελούσε βαρόμετρο όσον αφορά την επιρροή του Τραμπ στις πολιτειακές εκλογές, και κυρίως εν όψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων του 2020.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου ταξίδεψε τρεις φορές στην Πολιτεία της Λουιζιάνας για να υποστηρίξει τον Ρισπόνι και εκφράστηκε επανειλημμένα με θερμά λόγια γι’ αυτόν σε αναρτήσεις του στον λογαριασμό του στο Twitter.

Παρ’ όλη την υποστήριξη του Τραμπ, ο Έντουαρντς μπόρεσε να επανεκλεγεί, κατά την εκτίμηση που μετέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...