Κοινωνία

Δύο αστυνομικοί τραυματίες και τρεις προσαγωγές στα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν και τρία άτομα προσήχθησαν στα επεισόδια στο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σύμφωνα με την αστυνομία όλα ξεκίνησαν στις 12:30 , όταν 100 περίπου άτομα προσέγγισαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και αφού έσπασαν με κόφτη το λουκέτο της εξωτερικής εισόδου, επιχείρησαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο.,

Οι αστυνομικές δυνάμεις που επενέβησαν για να αποτρέψουν την είσοδο δέχτηκαν επίθεση από τα άτομα, πολλά από τα οποία χρησιμοποίησαν καδρόνια κ.α. αντικείμενα και για να αποκλιμακώσουν τις επιθέσεις, αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων.

Στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου κατάφεραν να εισέλθουν 70 περίπου από τα άτομα, τα οποία παρέμειναν μέχρι την 14:45 ώρα, οπότε και αποχώρησαν.

Από τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων τραυματίστηκαν 2 αστυνομικοί, που διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών, ενώ κατά τη διάρκεια του περιστατικού προσήχθησαν 3 άτομα.

https://www.youtube.com/watch?v=n6UikOOVfgw&feature=emb_title

Υπενθυμίζεται, ότι η αστυνομία, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησε χθες το πρωί σε εσωτερικούς χώρους της ΑΣΟΕΕ, βρήκε, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, κουκούλες, μάρμαρα και πέτρες. Αυτοί οι χώροι αποτελούσαν ορμητήρια ατόμων για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

https://www.youtube.com/watch?v=cGaeD2pfaSc&feature=emb_title

Εν τω μεταξύ, σε νοσοκομείο διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, νεαρή με αναπνευστικό πρόβλημα λόγω των δακρυγόνων, που έκανε χρήση η αστυνομία κατά τα επεισόδια που ξέσπασαν νωρίτερα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, μεταξύ ομάδας νεαρών και αστυνομικών. Την ίδια στιγμή υπάρχουν και καταγγελίες για βία εναντίον δημοσιογράφων.

https://www.youtube.com/watch?v=xh8ya0YGl-s&feature=emb_title

Υπενθυμίζεται, ότι η αστυνομία, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησε χθες το πρωί σε εσωτερικούς χώρους της ΑΣΟΕΕ, βρήκε, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, κουκούλες, μάρμαρα και πέτρες.

Η ανακοίνωση από τη Σύγκλητο

“Η Σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου από 11/11/2019 έως και 17/11/2019. Η Σύγκλητος παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση“.

Η έφοδος στην ΑΣΟΕΕ και τα ευρήματα

Η έφοδος της αστυνομίας νωρίς το πρωί της Κυριακής (10.11.2019) στην ΑΣΟΕΕ έγινε μετά τις καταγγελίες πως στα υπόγεια του Οικονομικού Πανεπιστημίου κατασκευάζονται βόμβες μολότοφ.

https://twitter.com/dromografos/status/1193865888732237824?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1193865888732237824&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.eleftherostypos.gr%2Fellada%2F485894-dyo-astynomikoi-traymaties-kai-treis-prosagoges-sta-epeisodia-stin-asoee%2F

Οι έρευνες κράτησαν ώρες και λίγο πριν από το μεσημέρι η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και video από τα ευρήματά της στην ΑΣΟΕΕ. Οι έρευνες έγιναν σε τρεις εσωτερικούς χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου που τελούσαν υπό κατάληψη και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποιούνται ως «ορμητήρια» για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων.

Στους ίδιους χώρους όπου έγιναν οι έρευνες, γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις αυτές, σύμφωνα με την αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...