Εσωτερική Ασφάλεια

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εν όψει της αυριανής επετείου του Πολυτεχνείου - 5.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας αύριο, στην επέτειο του Πολυτεχνείου, με σκοπό να αποφευχθούν επεισόδια.

Ελικόπτερα, drones, η επανασυσταθείσα ομάδα «Δράση» και περίπου 5.000 αστυνομικοί θα σχηματίσουν το δίχτυ ασφαλείας της ΕΛΑΣ για την αυριανή επέτειο του Πολυτεχνείου, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν και σε κάθε περίπτωση να περιοριστούν τυχόν επεισόδια που θα θελήσουν να πραγματοποιήσουν οι λεγόμενοι γνωστοί άγνωστοι. Το στοίχημα για την ΕΛΑΣ είναι μεγάλο, ειδικά μετά την ένταση που προκλήθηκε την περασμένη εβδομάδα λόγω της επιχείρησης στην ΑΣΟΕΕ αλλά και τις εκκενώσεις καταλήψεων στο Κέντρο της Αθήνας.

Το κυριότερο μέρος του σχεδιασμού αφορά την περιοχή των Εξαρχείων όπου συνηθίζουν καταφεύγουν οι κουκουλοφόροι μετά το τέλος της μεγάλης πορείας για το Πολυτεχνείο και κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους προς τους άντρες ΕΛΑΣ. Είναι ενδεικτικό ότι οι αρχές προχώρησαν το πρωί του Σαββάτου στον εντοπισμό τριών σάκων με πέτρες και μάρμαρα που βρέθηκαν σε πολυκατοικία επί της οδού Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια.

Σε αρκετά σημεία γύρω από την πλατεία Εξαρχείων και των πέριξ περιοχών έχουν απομακρυνθεί οι κάδοι απορριμμάτων για μη χρησιμοποιηθούν στα οδοφράγματα. Αυστηρά μέτρα έχουν ληφθεί και πανεπιστημιακά ιδρύματα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Κλειστοί θα είναι αύριο, Κυριακή 17 Νοεμβρίου, τρεις σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας, μετά από εντολή της ΕΛ.ΑΣ για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών. Οι σταθμοί του Μετρό που θα κλείνουν διαδοχικά είναι: «Μέγαρο Μουσικής» στις 15:00, «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα» στις 16:30.

Τα δρομολόγια, ωστόσο, του Μετρό θα διεξάγονται κανονικά και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους παραπάνω σταθμούς.

Επιπλέον θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μέχρι την πλατεία Κάνιγγος, σήμερα Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή και από τις 12:00 αύριο Κυριακής 17 Νοεμβρίου 2019, ημέρα της πορείας, ενώ θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου στους οδικούς άξονες της Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία - τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς, από σήμερα έως και αύριο Κυριακή, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και γύρω από την πρεσβεία των Η.Π.Α, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...