Ρωσία

Δολοφονία στη Ρωσία: Η ψύχωση με την ερωμένη του - Πώς ζητούσε να τον αποκαλούν (βίντεο)


Νέες λεπτομέρειες για την ζωή του Ρώσου ιστορικού Όλεγκ Σοκολόφ και της νεαρής ερωμένης του την οποία διαμέλισε, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ο διάσημος Ρώσος ιστορικός που έχει τιμηθεί με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής στη Γαλλία, συνελήφθη το Σάββατο όταν οι αστυνομικοί τον έβγαλαν μεθυσμένο από τον ποταμό στην Αγία Πετρούπολη, κρατώντας ένα σακίδιο στο οποίο υπήρχαν δύο γυναικείοι βραχίονες και ένα πιστόλι κρότου.

Προχθές, ο Όλεγκ Σοκολόφ ομολόγησε την δολοφονία της πρώην φοιτήτριάς του και αποφοίτου του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης, Αναστάσια Γιεστσένκο, λέγοντας πως προέβη στην πράξη αυτή μετά από καβγά μαζί της. Ωστόσο, επέμεινε πως ενήργησε σε αυτοάμυνα και τόνισε πως η σύντροφός του του «είχε επιτεθεί με μαχαίρι» κατά την διάρκεια ενός άλλου καβγά.

Τι δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου

«Έχω μετανιώσει με ότι συνέβη, λυπάμαι» δήλωσε στο δικαστήριο με χλωμό πρόσωπο ο Όλεγκ Σοκολόφ. «Αγαπούσαμε ο ένας τον άλλον πάρα πολύ και σχεδιάζαμε να παντρευτούμε». Υπερασπιζόμενος τον εαυτό του, ο Σοκολόφ είπε στους δικαστές πως «έγινε έξαλλη κάθε φορά που ανέφερα τα παιδιά μου» από τον προηγούμενο γάμο του και μου επιτέθηκε με μαχαίρι».


Μεταμελημένος για την πράξη του δήλωσε ο Ρώσος ιστορικός

Το ζευγάρι είχε έναν καβγά με ένα μαχαίρι προτού την πυροβολήσει τέσσερις φορές με το σοβιετικό όπλο TOZ-17, όπως ισχυρίστηκε. «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς συνέβη αυτό. Δεν έχω χτυπήσει ποτέ γυναίκα» πρόσθεσε στο δικαστήριο. «Δεν έχω δει ποτέ ξανά τέτοια επιθετικότητα. Η επίθεση με μαχαίρι ήταν κάτι αδιανόητο. Δεν μου είχε συμβεί ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο σε όλη μου την ζωή». Και τόνισε: «Νόμιζα ότι αυτό το κορίτσι ήταν ένα ιδανικό πλάσμα και βαθμιαία μετατράπηκε από ένα παραμυθένιο δημιούργημα σε ένα τέρας. Αδιανόητο».

Βίντεο από χορό με θέμα τον Ναπολέοντα - Χαρούμενοι και χαμογελαστοί ο ιστορικός και η ερωμένη του
Την ίδια ώρα, η Daily Mail δημοσιεύει πλάνα με τον Ρώσο ιστορικό να χορεύει με την ερωμένη του σε έναν χορό με θέμα τον Ναπολέοντα, έναν χρόνο πριν την άγρια δολοφονία της. Ντυμένοι και οι δύο με ρούχα εποχής, ο ειδικός στον Ναπολέοντα και η πρώην μαθήτριά του Αναστασία Γιεστσένκο φαίνονται να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς και να συνομιλούν με άλλους καλεσμένους.

Αποκαλύψεις από συνάδερφό του - Ήθελε να τον φωνάζουν «σερ»

Η άγρια δολοφονία της 24χρονης κοπέλας έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας, με τα Ρωσικά μέσα να προσπαθούν να ρίξουν φως στην μυστηριώδη ζωή του. Ένας φίλος του και πρώην συνάδερφός του, ο Αντρέι Κούρκιν, μίλησε στην Κομσομόλσκαγια Πράβντα για την γνωριμία τους, λέγοντας πως ο Ρώσος ιστορικός είχε ζητήσει από την ερωμένη του να τον αποκαλεί «σερ».

«Γνωρίζω τον Όλεγκ Βαλέριεβιτς εδώ και 15 χρόνια. Συναντιόμασταν συχνά και μιλούσαμε. Τον επισκεπτόμουν. Θα πω ότι είναι φυσικά, ένα δύσκολο άτομο. Αλλά την ίδια στιγμή, πολύ γοητευτικός. Η επικοινωνία μαζί του έβγαινε πάντα αβίαστα».


Ο Ρώσος ιστορικός Όλεγκ Σοκολόφ ήταν ειδικός στον Ναπολέοντα

Πριν από 4 χρόνια, ο Κούρκιν θυμάται την επίσκεψή του στον Σοκολόφ, όπου ήταν παρούσα και η Αναστασία Γιεστσένκο. «Μου την σύστησε ως γνωστή του, αλλά κατάλαβα αμέσως ότι είχαν σχέση. Μου έδειξε το βιβλίο του ‘Ο Ισπανικός Πόλεμος και το Μυστικό των Ναϊτών’. Ήταν ένα ιστορικό μυθιστόρημα. Μου είπε ότι ο κεντρικός χαρακτήρας, μια Ισπανίδα με το όνομα Ινέσα, ήταν εμπνευσμένος από την Αναστασία. Και ο ίδιος – με την μορφή του πρωταγωνιστή – ένας λαμπρός Γάλλος αξιωματικός».

Όπως λέει, σε μία από τις συναντήσεις του, ο ιστορικός είχε ένα απροσδόκητο αίτημα από τον φίλο του. «Μου είπε: ‘Αντρέι Βλαντιμιρόβιτς, ειλικρινά θα ήμουν ευγνώμων εάν με αποκαλούσες σερ’» λέει ο Κούρκιν. «Δεν έδωσα σημασία. Βλέπετε, όλες αυτές τις υπερβολές, η τόσο βαθιά ενασχόληση με το αντικείμενο που δίδασκε, εκλαμβάνονταν από όλους μας ως αδυναμίες ενός σπουδαίου άνδρα. Πρέπει να μπορείς να κοιτάς τα πράγματα με την αντικειμενική ματιά του ιστορικού. Έδινε την εντύπωση ενός ανθρώπου που είχε γεννηθεί σε άλλη εποχή».

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και η Αναστασία τον αποκαλούσε «σερ». Μάλιστα, όπως λέει ο φίλος του και συνάδερφός του, δεν θυμάται ποτέ το κορίτσι να τον αποκάλεσε με το όνομά του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ