Πολιτική

ΔΕΗ: Άγρια κόντρα στη Βουλή


Άγρια κόντρα ξέσπασε στη Βουλή, στη συζήτηση της έντασης αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο 3 του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ που αφορά στον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης. 

Η ένσταση, όπως αναμενόταν, απορρίφθηκε, ωστόσο, οι τόνοι της αντιπαράθεσης κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ χτύπησαν κόκκινο. Η κριτική που άσκησαν Έφη Αχτσιόγλου και Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά της κυβέρνησης ότι με τη διάταξη παραβιάζεται η συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων και επίσης το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα ίσης αμοιβής, φούντωσε τον καυγά.

«Ντροπή, ντροπή, ντροπή», φώναξε προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι οδήγησε τη ΔΕΗ σε αυτή την κατάσταση.

«Άλλη δουλειά δεν είχαμε να πάρουμε μέτρα μέσα στο καλοκαίρι για τη σωτηρία της», είπε και παρουσίασε έγγραφο του κανονισμού εργασίας των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ, θεσπίζοντας, όπως είπε, τις ίδιες συνθήκες εργασίας με αυτές που νομοθετεί τώρα η κυβέρνηση.

«Ντροπή, ντροπή, ντροπή… Αυτά που καταγγέλλετε για τη ΔΕΗ το κάνατε πράξη εσείς» είπε, καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΝΔ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κάλεσε μάλιστα, τη Βουλή να αναλογιστεί τι θα γίνονταν αν δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα αυτά.

«Σκεφτείτε όλοι ότι εκτός από το κόμμα υπάρχει και η πατρίδα, η εθνική οικονομία και το μέλλον του τόπου», επεσήμανε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Τασσόμαστε στο πλευρό της οργανωμένης αντίστασης των εργαζομένων για να μην ιδιωτικοποιηθεί ο ΑΔΜΗΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ και η ΔΕΗ», είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, που παρενέβη στη συζήτηση του νομοσχεδίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ