Κόσμος

Γράφεται ο τραγικός επίλογος της φρίκης στο Έσσεξ (εικόνες)

Τα πτώματα των 39 Βιετναμέζων μεταναστών που βρέθηκαν νεκροί σε φορτηγό ψυγείο έξω από το Λονδίνο τον Οκτώβριο έφτασαν στο Βιετνάμ, γράφοντας τον επίλογο σε μια τραγική ιστορία που συγκλόνισε τη Βρετανία και βύθισε στο πένθος πολλές οικογένειες στην χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας.

Οι σοροί 23 θυμάτων έφτασαν νωρίς σήμερα Σάββατο στο διεθνές αεροδρόμιο του Ανόι, Νόι Μπάι, δήλωσε τοπικός κυβερνητικός αξιωματούχος. Επτά πτώματα αποτεφρώθηκαν στην Βρετανία, πριν επαναπατριστούν, ανέφερε το βιετναμέζικο πρακτορείο ειδήσεων. Οι πρώτοι 16 σοροί έφτασαν την Τετάρτη στις γενέτειρές τους, πόλεις στο βορειοκεντρικό τμήμα της χώρας, όπου παραλήφθηκαν από συγγενείς και φίλους που κρατούσαν λευκά τριαντάφυλλα.

Τη Δευτέρα ο Βρετανός οδηγός του φορτηγού, που κατηγορείται για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας, δήλωσε ένοχος για συνέργεια σε παράνομη μετανάστευση και για απόκτηση περιουσίας από εγκληματική δραστηριότητα. Η βιετναμέζικη αστυνομία συνέλαβε δέκα άτομα ως ύποπτα για ανάμιξη στην υπόθεση.

Ο Νγκιεν Ντιν Ζα, πατέρας του θύματος Νγκιεν Ντιν Λουόνγκ δήλωσε ότι ο γιος του έφυγε για τη Βρετανία με "ελπίδες για μια καλύτερη ζωή". "Πώς μπορώ να περιγράψω πόσο μεγάλη είναι αυτή η απώλεια για την οικογένειά μου...αλλά η επιστροφή της σορού του βοήθησε να απαλύνει τον πόνο", δήλωσε ο Ζα, μετά την ταφή της σορού του γιου του την Πέμπτη.

Η αστυνομία του Βιετνάμ ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι τα θύματα, ηλικίας 15 με 44 ετών, προέρχονται από έξι επαρχίες: τη Χαιπχόνγκ, τη Χάι Ντουόνγκ, Νγκε Αν, Χα Τινχ, Κουάνγκ Μπινχ και Χούε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...