Αθλητισμός

“Γουρλής” ο Μητσοτάκης! Είδε από κοντά την μεγάλη πρόκριση του Τσιτσιπά-Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού


Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έζησε από κοντά την ιστορική επιτυχία του  Στέφανου Τσιτσιπά που πήρε μια τεράστια πρόκριση απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ.

Όταν ο Ρότζερ Φέντερερ έδινε τον πρώτο του ημιτελικό στο ATP Finals, το 2002 σε ηλικία 21 ετών, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν -κρατηθείτε- μόλις τεσσάρων ετών!

Σήμερα, 17 χρόνια αργότερα, ο Έλληνας τενίστας (σ.σ. επίσης στα 21 του) αντιμετώπισε στην ίδια διοργάνωση αυτό το “ιερό τέρας” του παγκόσμιου τένις και όχι απλά τον κοίταξε στα μάτια, όχι απλά… έπαιξε με ποιότητα (σ.σ. για να θυμηθούμε το επικό viral βίντεο με τα “μπινελίκια” του Στέφανου στον… εαυτό του) αλλά τον κέρδισε καθαρά και δίκαια με 2-0 σετ!

Μετά την νίκη αυτή του Έλληνα τενίστα, η Ελλάδα θα ζήσει μεγάλες στιγμές καθώς αύριο, Κυριακή 17.11.2019, ο 21χρονος θα αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης με έναν εκ των Ντομινίκ Τιμ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ, το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών.

Μεγάλες στιγμές όμως έζησε και σήμερα, στην ιστορική νίκη του Τσιτσιπά, την οποία μάλιστα παρακολούθησε από το γήπεδο ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στην βρετανική πρωτεύουσα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια ανάρτηση στο Instagram αμέσως μετά την μεγάλη νίκη – πρόκριση του Τσιτσιπά, με μια φωτογραφία και το εξής μήνυμα: “Ένας σπουδαίος πρωταθλητής κάνει όλη την Ελλάδα υπερήφανη! ????”.

Τσιτσιπάς – Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού

 
https://www.instagram.com/p/B47tKTdDC9e/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Καθαρά και δίκαια 2-0 σετ ο Τσιτσιπάς!
Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε αποκρούοντας το break point του Φέντερερ στο πρώτο γκέιμ και στη συνέχεια έκανε μπρέικ εκείνος στον Ελβετό, το οποίο του έδωσε ένα προβάδισμα που κράτησε ως το τέλος του σετ παρ’ ότι στο 7ο γκέιμ ο Φέντερερ προηγήθηκε με 0-40, αλλά ο Στεφ βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει και εν συνεχεία να πάρει το σετ -με 6-3 γκέιμ- και να προηγηθεί με 1-0.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με break του Τσιτσιπά νωρίς δηλαδή, το οποίο όμως στη συνέχεια απαντήθηκε από τον Φέντερερ για το 2-2 στα γκέιμ. Ο Στέφανος όμως έκανε εκ νέου break στο σερβίς του Ελβετού και εκεί φάνηκε ότι η πλάστιγγα έγειρε ολοκληρωτικά προς τη μεριά του Έλληνα τενίστα ο οποίος εντέλει επικράτησε και στο δεύτερο σετ με 6-4 και πήρε τη μεγάλη νίκη και την πρόκριση στον τελικό του ATP Finals στο Λονδίνο για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης